MUNDIJAL 2018

Obračun Srbijanaca i Albanaca u Cirihu: Navijači se nakon utakmice potukli na ulici

Index.hr

25.6.2018

Source: Tučnjava Srba i Albanaca nakon pobjede Švicarske by indexpromocija

Švicarska je pobijedila Srbiju 2:1 u skupini na Mundijalu zahvaljujući golovima Albanaca, Granita Džake i Đerdana Šaćirija. Osim njih, u momčadi su igrala još dva Albanca, Valon Behrami i Bljerim Džemaili.

Zbog ovako brojne albanske zajednice u reprezentaciji Švicarske, bilo je jasno da će s obzirom na burnu historiju i sadašnjost odnosa Albanaca i Srba, ova utakmica na Svjetskom prvenstvu biti susret visokog rizika i "više od nogometa".

Tako je i bilo, jer od početka utakmice u Kalinjingradu, Srbi i njihovi brojni ruski navijači žestoko su zviždali švicarskim Albancima svaki put kada bi primili loptu, a oni su im se osvetili golovima, koje su proslavili pokazujući rukama simbol albanskog orla.

To je diglo tenzije i hiljadu kilometara udaljenom Cirihu. Albanci su izašli na ulice grada i do jutra slavili veliku pobjedu "obje" njihove reprezentacije, što je dovelo do sukoba s predstavnicima brojne srpske dijaspore u Švicarskoj.

Oko četiri sata ujutro došlo je do masovne tuče Srba i Albanaca u ciriškoj ulici Langštrase.

Srbijanski navijači Albancima su oteli zastavu Kosova s namjerom da je zapale. Na to je jedan Albanac uletio među Srbijance kako bi vratio zastavu. To mu je uspjelo, nakon čega je pobjegao.

Srbijanski navijači su ga lovili dok nisu stigli do grupe Albanaca, a zatim je slijedio haos. U tučnjavi je povrijeđeno šest osoba, od kojih su dvije zadržane u bolnici.

Policija je prekinula tučnjavu te uhapsila tri Srbijanca i jednog Albanca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.