MUNDIJAL 2018

Zbog ovog videa reprezentativcu Hrvatske Domagoju Vidi prijeti izbacivanje sa SP-a!

Index.hr
08.07.2018 15:47

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i član stručnog štaba Zlatka Dalića, Ognjen Vukojević objavio je kasno sinoć na Instagramu snimak u kojem slavi pobjedu nad Rusijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

U videu mu se pridružio i Domagoj Vida, a pobjedu su posvetili bivšem klubu u kojem su igrali, kijevskom Dinamu, te državi Ukrajini.

Vukojević je poručio: "Ovo je pobjeda za Ukrajinu i Dinamo", a Vida je dodao: "Slava Ukrajini", inače poklič ukrajinske vojske, što je posebno zasmetalo Rusima.

Vukojević je nakon nekoliko minuta maknuo sporni snimak, no Rusi su je uspjeli snimiti i objaviti. Reakcija Vukojevića i Vide razljutila je ruske medije zbog veličanja Ukrajine s kojom je Rusija u jako lošim odnosima otkako je Putinova država 2014. okupirala dio istočne Ukrajine i anektirala polutok Krim.

Snimak koji se proširio društvenim mrežama naišao je na mnogobrojne osude, a najmanje se svidjela Rusima koji to smatraju političkom provokacijom. Također, čin dvojca Vukojević – Vida naišao je na velike kritike i u Hrvatskoj. Ne zbog ljubavi Hrvata prema Rusima, već zbog moguće kazne FIFA-e, koja ima nultu stopu tolerancije prema ispadima te vrste.

Vidi prijeti suspenzija od čak dvije utakmice neigranja i novčana kazna od minimalno 5.000 švicarskih franaka.

NA VRH