Nevjerovatno pisanje srbijanskih tabloida nakon pobjede Hrvatske: Bruka, sramota i dno dna

Express.hr
08.07.2018 19:34

I dok svjetski mediji čestitaju hrvatskoj reprezentaciji na pobjedi nad domaćinom Svjetskog prvenstva, mediji u Srbiji ne mogu se pomiriti da su Vatreni prošli u polufinale.

Prednjači bljutavi Informer koji uvredama 'časti' hrvatske nogometaše, kao i predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović.

U prvom tekstu pod naslovom 'Odvratni ustaše' objavili su video u kojem Domagoj Vida i Ognjen Vukojević pobjedu nad Rusijom posvećuju ukrajinskom Dinamu iz Kijeva u kojem su obojica bili nekada igrači.

Iako su Vida i Vukojević ubrzo uklonili snimku, Informer piše: "Odbrambeni igrač reprezentacije Hrvatske Domagoj Vida i bivši reprezentativac Ognjen Vukojević koji su više godina igrali za kijevski "Dinamo", uzviknuli su FAŠISTIČKI POZDRAV "Slava Ukrajini“ tokom video-obraćanja nakon pobede u četvrtfinalu Svetskog prvenstva nad selekcijom Rusije".

Isti portal objavio je i tweet na kojem hrvatska predsjednica u počasnoj loži uzdignutim rukama slavi pobjedu. Popratili su to naslovom: "DOTAKLA DNO! Kolinda treskala guzicom i sisama pred Medvedevom i Infantinom!", a u tekstu su napisali da je "..njeno raskalašno ponašanje koje ne priliči predsednici jedne zemlje začudilo je Medvedeva."

Napisali su i da je "skočila sa stolice poput navijača, poskakivala, mlatila rukama, treskala guzicom i sisama. Nije marila ni to što je u loži, što su pored nje Infantino i Medvedev a da ne govorimo što to nije u skladu sa ponašanjem diplomata i čelnika jedne države", te dodali da Medvedev nije bio oduševljen njezinim 'raskalašenim plesom'.

Napali su i svog legendarnog sportskog komentatora Milojka Pantića i državnu televiziju RTS jer su, kako kažu, navijali za Hrvate. U tekstu pod naslovom 'Bruka RTS-a', Informer je otišao tako daleko da su u hrvatskim tamnoplavim dresovima vidjeli odoru Crne legije ustaške NDH?!

Asocijacija je jasna, sa Hitlerovim divizijama u osvajački pohod na Rusiju krenula je tada i Crna legija ustaške NDH. Hrvati to više i ne kriju, a po svemu sudeći udruženi oko sličnog cilja u tome im zdušno pomaže srpski javni servis.

"Bruka RTS-a je velika, a sada još i veća", piše Informer.

Blic.rs je umjeren. Zamjerio je hrvatskoj reprezentaciji i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović što su pjevali u svlačionici Thompsonove pjesme, a i oni su se osvrnuli na predsjedničin 'ples' u svečanoj loži, s naslovom "LUDI LETNJI PLES Predsednica Hrvatske zaigrala u loži: Kolinda ostavila Medvedeva bez teksta".

Donose Tweet Sunila Gulatija, bivšeg predsjednika Američkog nogometnog saveza, koji je također bio u loži. U ostalim tekstovima prenose slavlje hrvatskog komentatora Drage Ćosića riječima 'Pala je i Rusija, ljubite se, pjevajte, plačite", ali se nisu pretjerano bavili igrom i pobjedom reprezentacije.

Umjesto da pišu o utakmici, Kurir.rs se bavi sasvim sporednim stvarima. Pod naslovom "Više nema dileme: Subašić je ovim potezom dokazao da je Srbin" - piše Kurir.rs, objavljujući montirani video clip u kojem 'dokazuju' da se Subašić na terenu prekrižio pravoslavnim krstom.

I oni pišu da treba zaboraviti na Džaku i Šaćirija, te da su Vida i Vukojević zasjenili skandalom i švicarske reprezentativce albanskog porijekla.

"FAŠISTIČKI ISPAD REPREZENTATIVCA HRVATSKE! Zaboravite Džaku i Šaćirija, ovo je najveći skandal Mundijala u Rusiji!", naslov je u Kuriru kojim su popratili Vukojevićev i Vidin video.

Objavili su i fotografiju s društvenih mreža gdje jedan srpski navijač hoda zagrljen s Hrvatima i raduje se pobjedi, umjesto da kako pišu - kao i većina Srba, navija za Ruse.

NA VRH