NOGOMET

Novak Đoković počasni građanin Budve

rtvbudva.me

3.8.2018

Skupština Općine crnogorskog grada Budva je na današnjoj sjednici usvojila jednoglasno Prijedlog odluke o pokretanju postupka za proglašenje Novaka Đokovića kao počasnog građanina općine Budva.

- Uz izuzetna dostignuća na sportskom polju, Novak Đoković je prepoznat u čitavom svijetu i kao ličnost koja širi ljubav među ljudima, podstiče solidarnost i izuzetno doprinosi razvoju svijesti za unapređenje vrijednosti demokratskog društva. Zbog vrhunskih sportskih ostvarenja, ali i kao dokazani humanista i dobročinilac Novak Đoković je imenovan za nacionalnog ambasadora Unicefa - navedeno je u obrazloženju prijedloga, prenosi rtvbudva.me.

Budvanska skupština je u avgustu 2014. jednoglasno formirala Komisiju za provođenje postupka za proglašenje tenisera Novaka Đokovića počasnim građaninom Budve. Činili su je Pejović, Marko Vuković (DPS) i Đorđije Vujović (DF). Uslijedila su hapšenja tadašnjih čelnih ljudi Općine i do proglašenja Đokovića za počasnog građanina nije došlo.

O imenovanju tročlane komisije glasali su na posljednjoj sjednici Skupštine Općine Budva kako odbornici vladajuće koalicije, tako i tadašnja kompletna opozicija, koja je sada vlast u ovom crnogorskom gradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.