AFERE

Blaž Slišković duguje državi 57.000 KM

Avaz Sport

8.8.2018

Prema službenim evidencijama Kantonalnog poreznog ureda Mostar - Odsjeka za prinudnu naplatu, porezni obveznik, fizičko lice Blaž Slišković ima dug po osnovu javnih prihoda u ukupnom iznosu od 57.409,23 KM, prenosi Akta.ba. 

Tragom ove informacije, pokušali smo kontaktirati bivšeg selektora naše reprezentacije i trofejnog trenera Zrinjskog, ali nije odgovarao na naše pozive.

Od kada je taj dug, je li tražen otpis kamata, reprogram, kako ga naplatiti i šta nalaže zakon, iz Porezne uprave BiH nisu mogli komentirati, jer traženi podaci, u skladu sa članom 3. stav 1 tačka 4. Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH, predstavljaju poreznu tajnu i ne mogu se javno objavljivati bez prethodne pisane saglasnosti poreznog obveznika.  

Napominju da je Porezna uprava Federacije BiH poduzela sve mjere prinudne naplate koje su propisane Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i Pravilnikom o procedurama prinudne naplate. Izdato je rješenje o naplati porezne obaveze iz imovine poreznog obveznika i stavljena hipoteka na nekretninu te zabrana otuđenja prometnog vozila.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.