OFFSIDE

Nevjerovatna pogreška: Dobio je zlatnu medalju, a onda se dogodio šok

Screenshot

Tportal.hr

9.8.2018

Nijemci slove kao savršeni organizatori velikih sportskih događanja, ali i njima se znaju dogoditi neugodne situacije. Jedna takva zbila se na Evropskom prvenstvu u atletici u Berlinu.

U zaista sjajnom finalu u bacanju kugle, u kojem je po prvi puta na Evropskim prvenstvima čak šest takmičara prebacilo 21 metar, zlato je odnio Poljak Mihal Haratik (Michal Haratyk) sa 21,72. Ovaj 26-godišnjak prije dvije godine bio je srebrni, a sada se zasluženo popeo na najviše postolje te navijestio velike stvari u budućnosti.

No na ceremoniji dodjele medalja doživio je neugodnost koje se posebno trebaju sramiti organizatori. Naime, poljsku himnu pjevala je jedna poljska pjevačica i to iz sveg glasa, ali i ona je bila nemoćna.

Naime, čovjek zadužen za melodiju pritisnuo je tipku s krivom kazetom. Poljska pjevačica je pjevala prave riječi na krivu melodiju i sve je to zvučalo smiješno.

- Zvučalo je grozno. Pjevačica tu nije mogla ništa. Ona je hrabro pjevala himnu, ali pogriješio je čovjek zadužen za muziku - izjavio je Konstantin Krause koji je odgovoran za ceremonije dodjele medalja.

Organizator se izvinio poljskoj delegaciji, ali gorak okus je ostao... Pogledajte kako je to sve izgledalo: 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.