OFFSIDE

Holanđani se sjajno sprdaju što će se La Liga igrati u Americi

Arhiv

Index.hr

16.8.2018

Španska La Liga objavila je da planira organiziranje prvenstvenih utakmica izvan Španije i to u SAD.

- La Liga i Relevent, multinacionalna medijska kuća, danas su objavile zajednički pothvat kojem je cilj promicanje nogometa u SAD i Kanadi - stoji u zajedničkom saopćenju. 

- Kao dio dogovora, La Liga planira organizirati igranje prvenstvene utakmice u SAD, prve koja bi bila igrana izvan Evrope -  dodaje saopćenje u kojem se međutim ne navodi kada bi se ta prva utakmica mogla igrati.

Sjajan i duhovit odgovor na ovu ekspanziju najjače europske lige preko oceana stigao je iz Holandije, tačnije tamošnje Eredivizije:

Pozdrav, La Liga. Mi ćemo za sada ipak ostati u Holandiji. Dovoljan razlog za to je podatak da bi navijači Groningena na gostovanje morali putovati 6530 kilometara - stoji na službenom Twitteru Eredivizije. Uz tu objavu postavljena je i mapa koja pokazuje da u Holandiji navijači prilikom najudaljenijeg gostovanja trebaju prevaliti samo 315 kilometara. 

Toliko naime iznosi udaljenost između najjužnijeg grada Kerkradea, iz kojeg je Roda i najsjevernijeg Groningena, gdje igra istoimeni klub.

Ali, vodstvu La Lige očito je do domaćih navijača stalo daleko manje nego Holanđanima.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.