OFFSIDE

Mladi igrač Ajaksa probudio se iz kome nakon godinu

Trebao je postati prvotimac slavnog kluba

Twitter

Index.hr

21.8.2018

Abdelhak Nuri (Abdelhak Nouri - 20) bio je veliki talent Ajaksa i prošle je godine trebao postati prvotimac slavnog kluba. Nažalost, to se nikada neće dogoditi.

Naime, on se početkom jula prošle godine srušio na terenu tokom pripremne utakmice s Verderom u Austriji, nakon čega je helikopterom prebačen u bolnicu u Insbruku. 

Kolabirao je zbog srčane aritmije, a utvrđeno je da je pretrpio ozbiljnu i trajnu povredu mozga. Zbog nedostatka kisika, ključni organ mu je nepovratno povrijeđen i nikad se neće do kraja oporaviti, a kamoli igrati vrhunski nogomet za koji je bio predodređen nakon što je pretprošle sezone debitirao za prvu momčad.

Navijači Ajaksa odmah su se stavili na raspolaganje njegovoj porodici i rekli da će skupljati pomoć za njega.

Ali njegove tužne roditelje dodatno su iznenadili kada se more njih pojavilo ispred zgrade u amsterdamskoj četvrti Geuzenveld, u kojoj Nurijevi žive, i to upravo u trenutku kada su se majka i otac vraćali iz bolnice.


Dirnuti roditelji rasplakali su se, zahvaljivali navijačima Ajaksa, grlili ih i ljubili, a otac se podigao iz automobila koji se jedva probio kroz gužvu i pokušao im se obratiti, ali su ga preplavile emocije dok je mnoštvo oko njega palilo baklje i skandiralo ime njegovog sina. 

I onda, više od godinu nakon ovih dirljivih i beskrajno tužnih scena, konačno jedna sjajna i vesela vijest vezana za Abdelhaka. Napokon se probudio iz kome, prepoznao svoje najbliže i komunicirao s njima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.