NOGOMET

'Pregaženi' fotograf stigao u Zagreb: Radujem se Hrvatskoj

24sata.hr

31.8.2018

Fotoreporter meksičkog dopisništva AFP-a Juri Kortez (Yuri Cortez), koji je postao poznat širom svijeta našavši se u kolopletu "vatrenih" nakon gola Maria Mandžukića protiv Engleske kojim je Hrvatska ušla u finale SP-a i snimivši pritom izbliza lica i slavlje hrvatskih nogometaša, stigao je u Hrvatsku.

Kortez je stigao s porodicom na poziv Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i u Hrvatskoj će provesti sedam dana.

Obilazak započinje u Zagrebu, a zatim će obići Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar, Opatiju, Rovinj i Pulu te Nacionalni park Kornati ili Park prirode Telašćica.

U povodu dolaska u Hrvatsku Kortez, inače Salvadorac, poručio je je sretan što će moći doživjeti Hrvatsku, o kojoj je čuo puno toga lijepoga.

- Iako sam proputovao svijet u Hrvatskoj još nisam bio, a posebno me veseli što ću to iskustvo proći zajedno sa svojom porodicom. Hrvatska je predivna zemlja puna odličnih i unikatnih motiva te kao takva predstavlja raj za ljubitelje fotografije. Jedva čekamo našu hrvatsku avanturu - poručio je Kortez uoči dolaska u Hrvatsku, što su najavili i salvadorski mediji, ali i on sam na društvenim mrežama.

Iz Glavnog ureda HTZ-a uz ostalo napominju i da će se Kortez u Opatiji 5. septembra prigodno sastati s predstavnicima HTZ-a, Ministarstva turizma i Hrvatskog nogometnog saveza.

Kortez je 53-godišnji fotoreporter, voditelj meksičkog dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu. U profesionalnoj karijeri je osim sportskih natjecanja fotografirao i prirodne katastrofe, humanitarne krize, te scene ratišta širom svijeta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.