BORILAČKI SPORTOVI

Džesika Andrade prodaje opremu da bi platila pripreme

Ako se pogleda zarada po meču, reklo bi se da Andrade nema razloga da radi nešto ovakvo

Avaz Sport

2.9.2018

Džesika Andrade (Jessica), brazilska MMA zvijezda, bila je skoro na vrhu kada je dobila priliku da napadne UFC titulu kao prva izazivačica, ali nije pobijedila.

Očekivano bi bilo da je kao izazivačica na najveću titulu u mješovitim borilačkim vještinama izašla barem finansijski jaka, ali, prema svemu sudeći, to nije tako.

Mnogo majica

Kako kaže, prisiljena je prodavati svoju opremu koju dobiva od UFC-a kako bi mogla finansirati pripreme za sljedeći meč, prenio je ugledni „MMAFighting“.

- Idem prema svojoj 14. borbi u UFC-u i vrlo je teško pronaći sponzore, ljude koji su ti spremni uskočiti finansijski. Nekad moram prodati UFC odjeću, rukavice, ruksake i slične stvari kako bih skupila dodatan novac i mogla odraditi kamp do kraja. Vrlo je teško, ali moraš ići naprijed. Stvari koje koristim u meču su uspomena i njih ne prodajem, ali dobijem i dodatne stvari od UFC-a koje onda prodam. Imam toliko tih bijelih majica sa svojim imenom - objasnila je Andrade.

Bruto iznosi

Ako se pogleda zarada po meču, reklo bi se da Andrade nema razloga da radi nešto ovakvo, ali ipak, računica na kraju kaže da je ona daleko od lagodnog života.

Ona je za posljednji nastup protiv Tesije Tores (Tecia Torres) zaradila 48 plus 48 hiljada dolara, ali taj iznos je bruto i ostaje joj manje od 50 posto kada plati sve poreze i postotke koji odlaze trenerima, dvorani i menadžmentu. Osim toga, UFC borci bore se tek jednom ili dva puta godišnje, pa je jasno da se radi o zaradi na godišnjem nivou.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.