SKANDAL Ozbiljan problem potresa Hrvatsku radioteleviziju

Poznati komentator preprodavao karte za finale Mundijala, HRT pod istragom FIFA-e

Ulaznice na kraju nisu preprodane jer je FIFA zaustavila transakciju

Avaz Sport
06.09.2018 11:26

Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija našla se pod istragom FIFA-e nakon što je otkrivena afera s preprodajom ulaznica za finale Svjetskog prvenstva u Rusiji između Francuske i Hrvatske.

Iz krovnog udruženja javnih televizija u Evropi (EBU), kao i FIFA-e su dobili informaciju o preprodaji njihovih ulaznica na crnom tržištu. Riječ je o ulaznicama koje je, prema serijskim brojevima, od EBU-a dobila Hrvatska radiotelevizija.

Ulaznice na kraju nisu preprodane, jer je FIFA zaustavila transakciju. Prema dostupnim informacijama, blokirane su četiri ulaznice.

U HRT-u su šokirani jer nisu znali da je neko iz njihove kuće uopće zatražio i dobio ulaznice. Cijena jedne ulaznice za finale Svjetskog prvenstva na crnom tržištu kretala se oko 20 hiljada eura. 

Dva uposlenika HRT-a Drago Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić su u ime HRT-a zatražili i dobili četrdesetak ulaznica i njima su raspolagali prema vlastitom nahođenju. Navodno je na HRT-u već u toku disciplinski postupak protiv ove dvojice HRT-ovih radnika koji bi mogao završiti i mjerama otkaza.

NA VRH