HRVATSKA

Poznati komentator Drago Ćosić se vratio na posao i ponaša se kao da ništa nije bilo

Prethodnih dana bio glavna tema svjetske javnosti

HRT

24sata.hr

7.9.2018

Nakon dužeg odmora, kako potvrđuju izvori s Hrvatske radio-televizije za 24sata.hr, poznati komentator Drago Ćosić se danas (petak) normalno pojavio na poslu kao da ga se skandal s ulaznicama za finale Svjetskog prvenstva u Rusiji ne tiče.

Ćosić je prethodnih dana bio glavna tema, kako na samom HRT-u tako i u obližnjim kafićima. Radnicima televizije na pauzi bila su puna usta afere u kojoj se svi osjećaju osramoćeni i smatraju kako je otkaz za sportskog komentatora neizbježan. Pouzdani izvor 24.sata.hr otkrio je kako su ulaznice bile naslovljene na direktora televizije Kazimira Bačića.

-  Kao odgovornoj osobi, partneri su ulaznice poslali njemu. Međutim, on nije ni znao da ulaznice postoje. Neko mu je to zatajio - rekao je izvor s HRT-a ovom hrvatskom mediju. Kako su na nacionalnoj televiziji sve htjeli riješiti interno, niko nije smio dati izjave. No, ta interna istraga traje već dva mjeseca, a disciplinski postupak protiv sportskog komentatora još nije završio. HRT se službeno oglasio tek šturim saopćenjem kako rade uvide zbog povrede radnog odnosa.

Podsjetimo, FIFA se javila HRT-u još u julu s informacijom da je neko pokušao prodati ulaznice za finale SP-a u Rusiji, koje su bile namijenjene HRT-u.

Za utakmicu Hrvatske i Francuske HRT je dobio četiri karte, a jedna od njih se, otkrila je FIFA, prodavala za oko 20.000 eura. Prvo su stopirali prodaju, a onda preko serijskih brojeva došli do EBU-a (Eurovision Broadcasting Union). Oni su im odgovorili da su te ulaznice završile kod HRT-a. Navodno je HRT tokom prvenstva tražio ukupno 40 karata, a vodstvo s Prisavlja tvrdi da za to nisu znali. Sve se to odvijalo nekoliko sati uoči finala, koje je komentirao upravo Ćosić.

- Odmah nakon zaprimljene službene informacije od EBU, HRT je poduzeo sve potrebne mjere i radnje te o tome obavijestio nadležna državna tijela radi provođenja daljnjih izvida - napisali su, između ostalog, u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.