OFFSIDE Džabari Bird saslušan u sudnici

Košarkaš Seltiksa pod optužbama za zlostavljanje svoje djevojke

Prema navodima američkih medija, djevojku zatvorio u svoj stan

Telegraf.rs
14.09.2018 10:05

Foto: Printscreen

Udarna vijest s američkih košarkaških terena stiže iz Bostona, iako više pripada kategoriji "crna hronika", nego sportu, a u centru pažnje kao antiheroj našao se košarkaš Bostona Džabari Bird (Jabari).

 

On se, kako je utvrđeno, teško iživljavao nad svojom djevojkom u stanu zbog čega je uhapšen i protiv njega će biti podnesena krivična prijava za nanošenje fizičkih povreda i kidnapiranje. 

Prema navodima američkih medija, Bird je djevojku zatvorio u svoj stan i više sati je maltretirao, davio, tukao i zaključavao u kupatilo.

Ona je, usljed davljenja, gubila svijest, a kada je dolazila sebi, Džabari je ponovo hvatao za vrat i nastavio da je muči. Kada je pokušala pobjeći ka izlaznim vratima, hvatao bi je i vukao kroz stan, na kraju je zaključao i držao u kupatilu.

Djevojka je u policiji izjavila da je uspjela pobjeći kada je primijetila da je košarkaš dobio neku vrstu napada, u tom stanju je bio neko vrijeme, pa je ona iskoristila priliku da se spasi.

Ubrzo je policija zakucala na vrata Džabarijevog stana i uhapsila ga, on je prvo zbrinut u bolnicu radi provjere njegovog zdravstvenog stanja, a potom je završio u sudnici.

Poslije haosa koji je napravio, oglasio se i izvinio za nevolju koju je izazvao.

- Neko vrijeme ću se distancirati od ekipe kako bih riješio pravne i zdravstvene probleme. Izvinio bih se mojoj porodici, Seltiksima, saigračima, navijačima u NBA zbog nepotrebne pažnje koju sam prouzrokovao. Informacija koja je objavljena ne odgovara istini u potpunosti. Osuđujem nasilje nad ženama. Nadam se da ću vremenom uspjeti ponovo povratiti povjerenje ljudi - poručio je Bird.

NA VRH