VRATA PAKLA

Da se naježite: Pogledajte kako izgleda tunel strave na "Marakani"

Utjerali strah u kosti Napoliju

Screenshot

Gazzetta dello sport

18.9.2018

Crvena zvezda večeras u Beogradu na stadionu "Rajko Mitić" igra prvo kolo Lige prvaka protiv italijanskog Napolija. Karte za večerašnji meč su već odavno rasprodate, a na stadionu se očekuje 50.000 hiljada navijača i paklena atmosfera.

Ugledni sportski dnevnik "Gazzetta dello sport" posebnu pažnju posvetio je tunelu koji vodi ka travi stadiona "Rajko Mitić".

Šta sve očekuje igrače Napolija, najbolje oslikavaju sljedeće riječi italijanskog novinara:

- Izlaz iz svlačionica izgleda kao savim običan, nalik onom u osnovnim školama. A onda s desne strane čujete buku i ugledate tunel u koji morate ući i iz kojeg dopire buka. I počnete brinuti. Prvi utisak o tunelu je njegova dužina. Ne vidi mu se kraj! Drugi utisak je nagib. Imate utisak da se spuštate u pakao. Mislili smo da je to samo metaforički. Ali ne! Stvarno tako izgleda kada se spuštate tunelom. Širok je tek nekoliko metara, a dugačak 75. I to prvi dio. Jer kada pomislite da ste stigli do kraja, kada vidite svjetla i čujete buku, niste. Četiri stepenice lijevo, pa 19 desno. A onda opet nizbrdo i tunel postaje sve uži i uži. Ulazite u posljednja 33 koraka, a iznad glave dopire buka s tribine s najvatrenijim navijačima. Čovjek se zapita kako da igra u tom ambijentu. Svjetlost koju vidite u posljednijh 15 koraka, nije nimalo umirujuća - pisalo je u članku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.