OPORAVAK Na derbiju između Hajduka i Dinama

Nakon što je povrijeđen u eksploziji topovskog udara, splitski vatrogasac operiran

Do daljnjeg će ostati u bolnici da mu se zdravstveno stanje ne bi zakompliciralo

Fena

Foto: Screenshot


Vatrogasac splitske Javne vatrogasne jedinice Tomislav Biuk (46) je u boljem stanju, nakon što je povrijeđen u eksploziji topovskog udara na stadionu Poljud na utakmici Dinama i Hajduka.

Operiran je u splitskom KBC-u, gdje su mu sanirane povrede na šaci i desnom kažiprstu, no ostat će u bolnici. 

Kako se saznaje iz splitskog KBC-a, povrijeđeni vatrogasac će do daljnjeg ostati u bolnici da mu se zdravstveno stanje ne bi zakompliciralo. Nastradali su mu bubnjići zbog čega slabo čuje, razrezan mu je dlan, nedostaje mu komad kažiprsta, dva susjedna prsta su u hematomima, no, srećom, nisu oštećene kosti zbog čega bi krajnja dijagnoza trebala biti nešto povoljnija. 

Njegove kolege iz jedinice kažu kako im je iznimno žao što se sve to dogodilo baš njemu, koji je i sam od malih nogu navijač Hajduka.

Nastradali Tomislav Biuk (46) iskusan je vatrogasac koji je godinama na Poljudu tokom različitih utakmica pokupio na hiljade komada pirotehničkih sredstava, a stradao je jučer kada je s tribina doletjelo pirotehničko sredstvo u blizini reklama, a u pokušaju da ga odbaci topovski udar je eksplodirao i teško ga povrijedio. 

Vezano za unošenje tako opasne pirotehnike na poljudski stadion, dobri poznavaoci splitskih navijača neslužbeno navode kako je to teško riješiti zato što se razna pirotehnika unutar stadiona Poljud unosi i nekoliko dana prije utakmice. Skriva se pod sjedalima i brojnim drugim mjestima, a cijeli sportski kompleks vrlo je teško pregledati do u detalje.

Također, navijači svašta izmišljaju kako bi izradili razna priručna pa i vrlo jako pirotehničko sredstvo, a ponekad bengalke vežu s topovskim udarom, jakom petardom koja spada u 3. razred pirotehnike.  

NA VRH

Podijeli članak na