SKANDAL

Advokat zvijezde Juventusa: Ronaldo platio djevojci 326 hiljada eura za šutnju

Sporazum ni u kom slučaju nije priznanje krivice

AFP

Index.hr

11.10.2018

Kristijano Ronaldo (Cristiano) potpisao je vansudsku nagodbu s Ketrin Majorgom (Kathryn Mayorga), koja ga je optužila da ju je silovao u hotelu u Las Vegasu 2009. godine, potvrdio je njegov advokat.

Ronaldo ne poriče da je pristao sklopiti sporazum, ali taj sporazum ni u kojem slučaju nije priznanje krivice - rekao je Peter Kristijansen (Christiansen). 

Advokat 33-godišnjeg nogometaša Juventusa kaže da je Portugalac pristao platiti 326 hiljada eura na nagovor svojih savjetnika.  

- To je napravio kako bi se spriječio pokušaj uništavanja njegovog ugleda, stečenog zahvaljujući teškom radu, sportskim sposobnostima i primjerenom ponašanju. Nažalost, sada je uključen u parnicu koja je vrlo česta u Sjedinjenim Američkim Državama - rekao je njegov advokat. 

Kristijansen tvrdi da je većina dokumenata koja je procurila u javnost o ovom slučaju lažirana.  

Dokumenti koji, navodno, sadrže Ronaldove izjave o ovom slučaju su lažirani. Ukrali su ih hakeri, a zatim proslijedili medijima. Značajni dijelovi su promijenjeni ili potpuno izmišljeni - kaže Ronaldov advokat. 

Ronaldo tvrdi da su oboje željeli odnos do kojeg je došlo te se potom vratili u noćni klub u kojem su zajedno proveli još nekoliko sati.

Portugalski mediji navode da je Real, koji je tog ljeta doveo Ronalda i učinio ga najskupljim nogometašem u historiji, natjerao Portugalca da se nagodi s hostesom koja ga je optužila za silovanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.