Legendarni srbijanski fudbaler na meti istrage zbog namještanja utakmica?!

Kurir.rs
14.10.2018 20:56

Belgijanci su udarili na fudbalsku mafiju, čije ruke dosežu i do ovih prostora.

U jednoj od najvećih međunarodnih policijskih akcija zbog malverzacija u fudbalu iza rešetaka su se našla čak dvojica najbližih saradnika Mateje Kežmana - Uroš Janković, koji je uhapšen u Beogradu, ali i Dejan Veljković, kome su lisice stavljene u Belgiji!

Međutim, sada su belgijski mediji otkrili novo ime oko Kežmana. Riječ je o menadžeru Aleksandru Gruberu, koji je upravo Kežmana pred kraj karijere vodio u BATE Borisov i Zenit.

Kežman se još nije oglasio, a belgijski mediji tvrde da će se on preseliti u Igalo, gdje poseduje hotel, jer iz Crne Gore neće morati da se izjašnjava o radnjama svojih prijatelja, ali ni svojim akcijama.

Belgijanci traže pomoć i italijanskog pravosuđa, ne samo zbog transfera Sergeja Milinković-Savića, koji je iz Vojvodine preko Genka stigao u Lacio, već i zbog prelaska crnogorskog reprezentativca Adema Marušića iz Voždovca u Kortrajk, pa, također, u Lacio.

U žižu je sada dospeo i Albanac rodom sa Kosova i Metohije Besnik Hasi, koji se sumnjiči da je učestvovao u transferima pod istragom od 2014. do 2016. dok je bio trener Anderlehta. Potom je sjedeo na klupama Legije i Olimpijakosa, sve dok ove godine nije preuzeo Al Read iz Saudijske Arabije.

NA VRH