SILOVATELJ ILI ŽRTVA Lančani slijed događaja nogometašu prijeti uništenjem

Ronaldov krah: Otkazuju mu sponzori, gubi nagrade i ipak mora na sud

U samo dva mjeseca, otkako je dres Reala zamijenio dresom Juventusa, život mu se okrenuo naglavačke

Vecernji.hr

Foto: Arhiv


U samo dva mjeseca, otkako je dres Reala zamijenio dresom Juventusa, Kristijanu Ronaldu (Christiano) mu se okrenuo naglavačke, ostao je bez dva priznanja za najboljeg na koja je, neskromno, računao, a onda je od marketinške zlatne koke postao uteg, osumnjičenik za silovanje od kojega su se u strahu da i njih ne povuče prema dnu počeli ograđivati sponzori.

Zagovornici teorija zavjere došli su na svoje, čak i sam Ronaldo vjeruje da je žrtva urote. Prema “La Repubblici”, za sve što mu se događa Portugalac krivi Florentina Pereza koji mu se, vjeruje Ronaldo, osvećuje i želi ga uništiti zato što je napustio Real. Iz Ronaldove perspektive donekle je i razumljivo što paranoično vjeruje da je žrtva urote. Jer svijet koji mu je do prije nekoliko mjeseci bio pod nogama, sada se na njega srušio. 

Odlaskom u Juventus želio je novi početak, a proživljava najgoru jesen života u kojoj je preko noći izgubio i status nedodirljivog u nogometnom svijetu i ugled. Prvo je ostao bez UEFA-ine nagrade za najboljeg nogometaša godine, a to je primio toliko teško da se čak nije ni pojavio na ceremoniji na kojoj je Luka Modrić proglašen najboljim. Španjolski mediji prenijeli su da se Portugalac javio Modriću i čestitao mu na nagradi poručivši da nema ništa osobno protiv Luke, već da je ljutit na ljude iz FIFA-e koji mu nisu dodijelili nagradu”. Slučajno ili ne, “nagradu” odnosno crveni karton je dobio je već u utakmici 1. kola Lige prvaka protiv Valencije. Bilo mu je to prvo isključenje u natjecanju u kojem je najbolji strijelac u historiji.

- Oni žele uništiti mog brata i spustiti ga na zemlju - poručila je Ronaldova sestra Katia Aveiro. Novi udarac njegovom egu i statusu najboljeg na svijetu uslijedio je nekoliko dana poslije kada je FIFA proglasila Luku Modrića najboljim na svijetu. I tu je ceremoniju odlučio uvrijeđeno bojkotirati, a nije čak dobio ni očekivanu utješnu nagradu za najbolji pogodak sezone za sjajne makazice protiv Juventusa u Ligi prvaka. 

- Nije mi krivo, već imam neke nagrade u džepu - komentirao je tada Ronaldo.

No oluja je tek dolazila. Izvjesna američka manekenka Ketrin Majorga (Kathryn Mayorga) optužila je Ronalda za silovanje i to devet godina nakon što se čin navodno dogodio u luksuznom apartmanu hotela u Las Vegasu. "Zašto je dosad šutjela?", pitanje je koje postavljaju Ronaldovi advokati. Oni ne demantiraju da su Ronaldo i djevojka imali seksualni odnos, ali tvrde kako je on bio uz pristanak i opovrgavaju optužbe za silovanje, pogotovo što su i nakon spolnog odnosa Ronaldo i djevojka viđeni zajedno. Njihova strategija će se svoditi na to da Ronaldo nije silovatelj već žrtva u ovom slučaju te na dokazivanje kako je Ketrin Majorga djevojka "lakog morala" i kako je njezina namjera isključivo ucjena. 

Juventusu padaju dionice "Slučaj Ronaldo" više je od skandala nogometne zvijezde, u njemu interese imaju veliki brendovi, čak i politika pa je i portugalski premijer António Kosta (Costa) kazao kako mu čitav slučaj "smrdi". 

- Postoji pretpostavka nevinosti, nije dovoljno samo optužiti nekoga - kazao je Kosta. 

Juventus je čvrsto stao uz Ronalda, očekivano jer mora štititi veliko ulaganje u njega, iako zbog optužbi s kojima se suočava njihova zvijezda i klub plaća cijenu. Vrijednost klupskih dionica pala je sa 1,52 eura, kolika im je bila vrijednost dan prije nego što se oglasila navodna žrtva Ronaldova silovanja, na 1,14 eura koliko iznosi danas. 

NA VRH

Podijeli članak na