TRAGEDIJA

Šmajhel se emotivnom porukom oprostio od vlasnika kluba

Teški dani na "King Power" stadionu

AFP

Avaz Sport

29.10.2018

Vlasnik Lestera Vičai Šrivadanapraba (Vichai Srivaddhanaprabha), zajedno s još četiri osobe, poginuo je nakon pada helikoptera u subotu navečer. Tragedija se desila nakon utakmice "Lisica" s Vest Hemom kada se helikopter srušio se ubrzo nakon polijetanja s terena "King Power" stadiona.

Povodom nesreće na Twitteru se oglasio i golman Lestera Kasper Šmajhel (Schmeichel), koji je objavio veoma emotivnu poruku.  

Ne mogu da vjerujem da se ovo dešava. Srce mi je slomljeno i osjećam se veoma tužno. Ne mogu da vjerujem šta sam vidio te noći kada sam istrčao iz svlačionice, izgledalo je sve kao neki film. Teško je objasniti koliko si mi značio, Vičai, a pogotovo koliko si značio Lesteru. Od kluba si stvorio veliku porodicu i napravio ogromne stvari za cijelu zajednicu. Tvoje humanitarne misije za Lester nikada neće biti zaboravljene. Nikada nisam sreo čovjeka poput tebe da je toliko posvećen poslu koji radi, a da je tako dobar i iskren. 

Uvijek smo ti se divili kao lideru, ali i kao ocu jer si nas tako tretirao. Promijenio si nogomet i dao svima nadu da je sve moguće. Ne samo našim navijačima, već ljudima širom svijeta. Kada si me doveo 2011. godine, rekao si mi da ćemo biti prvaci u narednih šest godina i nisam ti vjerovao tada. Ipak, naučio si me da ništa nije nemoguće. Postigli smo nešto što niko nije mogao ni sanjati. Jednostavno, ispunio si moje snove. Ali, najviše sam ponosan na tvoju viziju koju si imao i sve ono što si stvorio od ovog kluba i grada, jer smo opstali velika porodica. 

Srce mi je slomljeno kada znam da te više neću vidjeti prije utakmice i porazgovarati s tobom i smijati se na svaku temu. Sada imamo obavezu svi kao klub, igrači i navijači da ti odamo počast. Moramo ostati zajedno kao porodica koju si stvorio. Imao si viziju i znao si da ništa nije nemoguće za nas i moramo tako nastaviti u tvoju čast. Nikada nećeš znati koliko si značio meni i mojoj porodici. Čast mi je i privilegija što sam bio dio tvog života - napisao je Šmajhel. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.