PRIJATELJSTVA

Nikola Peković vraća milionski dug Duška Šarića

Ne znači da neću imati ulaganja kada bude oslobođen

Alo.rs

Fena

31.10.2018

Bivši košarkaš Nikola Peković preuzeo je na sebe obavezu da banci vrati dug od 1,15 miliona eura svog kuma Duška Šarića, rođenog brata Darka Šarića.  

Sve to ne bilo čudno da nije riječ o ljudima koji važe za najveće narko bosove u regiji i šire, navodi B92.  

Kompanija "Mat Compani", čiji kredit Peković vraća, osnovali su Jovica Lončar i braća Šarić. Više od tri godine Lončar i Duško Šarić bili su u pritvoru zbog pranja novca, a kada su pušteni na slobodu tužili su Crnu Goru zbog neosnovanog pritvora i traže 400.000 eura odštete.  

B92 navodi kako porijeklo imovine Nikole Pekovića nije sumnjivo, jer je igrajući u NBA ligi zaradio više od 73 miliona dolara.

Nikola Peković je krajem prošle godine ekskluzivno za "Blic" izjavio da je Duška Šarića upoznao 2014. godine, neposredno nakon što je pušten iz pritvora.  

- Duška Šarića upoznao sam u maju 2014. godine, neposredno nakon što je pušten iz pritvora. Nikada mi nije smetalo da se družim s njim, jer je više puta pokazao koliki je prijatelj. S Duškom nemam nikakvih zajedničkih ulaganja, ali to ne znači da ih neću imati kada on bude i pravomoćno oslobođen -  rekao je tada Peković. 

Brat kuma Nikole Pekovića, Darko, tereti se za organiziranje šverca 5,7 tona kokaina. U posebnom postupku optužen je za pranje 22 miliona eura ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove, podsjeća B92.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.