JEZIVO

Fotografije iz kreveta otkrile: Zbog ovoga su brazilskom Mesiju odsjekli testise i skoro odrubili glavu

Počeo je da se provodi kada god bi mogao, pa se tako prošle sedmice našao na jednoj zabavi

Arhiv

Blic.rs

6.11.2018

Danijel Korea (Daniel Corea) je igrao fudbal toliko dobro da su ga u rodnom Brazilu zbog driblinga nazivali i "naš Mesi". Kao 24-godišnjak je nedavno monstruozno ubijen, a postali su poznati i detalji koji su prethodili tragičnoj smrti.

Policija u južnoj brazilskoj državi Parana saopćila je da je u subotu pronašla iskasapljeno tijelo ovog mladića u predgrađu Kurićeba. Testisi su mu bili odsječeni, glava umalo odrubljena prilikom klanja. Jezivo okončan život policiju je naveo da ispita posljednja mjesta na kojima je boravio, ali je zapravo u njegovom telefonu bio najvažniji trag. 

Korea, koji je svojevremeno zablistao u dresu Kruzeira, 2013. je briljirao u veznom redu Botafoga, u kome je bio s legendarnim Klarensom Sedorfom (Clarence Seedorf). Ipak, mnogi driblinzi koje je često koristio netragom su nestali kada je 2014. doživio ozbiljnu povredu koljena. I dalje se bavio fudbalom, ali to više nije bio "onaj brazilski Mesi", kome su mase skandirale. Počeo je da se provodi kada god bi mogao, pa se tako prošle sedmice našao na jednoj zabavi. I u njegovom telefonu WhatsApp poruke prijatelju otkrivaju šta je uradio:


Korea: "Prenoćit ću ovdje, nekoliko žena se zabavlja u kući."

Prijatelj: "U čijoj si ti to kući? U onoj u kojoj je žurka (jedne 18-godišnje djevojke)? Ništa te ne razumijem, pijan si, hahaha."

Korea: (audio poruka).

Prijatelj: "Čekaj, te žene spavaju, a ti bi da ih probudiš. U čijoj si kući uopće?" 

Korea: "Ja ću ''pojesti'' mamu djevojke koja slavi rođendan, a otac je tu."

Prijatelj: "Je li on spava? Čovječe, uneredit će te, ima da te izbace iz kuće."

Šta se tačno desilo u tom trenutku, policija pokušava da rasvijetli. Privela je oca djevojke koja je slavila rođendan Edsona Britesa (Brittes), njegovu suprugu i slavljenicu. Otac je priznao da je ubio Koreu, tvrdeći da je pokušao da mu siluje suprugu, a jedna ženska osoba se ponudila kao svjedok da potvrdi tu tvrdnju. Kako je bivši fudbalski talent ušao na žurku, da li tako što je poznavao 18-godišnju slavljenicu, ili je bio porodični prijatelj koji je bio u vezi sa ženom s kojom se našao u krevetu, istraga će pokušati utvrditi. Ono što jeste sigurno to je da je Edson Brites zatekao Danijela Koreu u krevetu svoje supruge te da je nedugo zatim pronađeno iskasapljeno tijelo.

Nekoliko klubova, uključujući i Sao Paulo, održalo je minutu šutnje u znak sjećanja na ubijenog Koreu.

Što se tiče Brazila, prošle godine je u njemu izvršeno čak 63.880 ubistava. To je 30,8 na 100.000 stanovnika, a Ujedinjeni narodi smatraju da prosjek veći od deset ubistava na 100.000 stanovnika govori da je u takvoj zemlji na snazi "epidemija nasilja".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.