PROBLEMI

Ronaldinjo pred bankrotom: Šta mislite koliko mu je eura ostalo na računu

Bivši napadač Barcelone nema novca

Twitter

24sata.hr

6.11.2018

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Ronaldinjo (Ronaldinho) navodno se nalazi pred bankrotom.

Brazilac je u dugoj pravnoj bitki s državom oko zemlje koju je sagradio u Porto Alegreu, a u 2015. je bilo odlučeno kako je sve sagrađeno na zaštićenoj zemlji te kako se sve građevine trebaju demolirati uz kaznu od 187 hiljada eura. 

A prema "UOL Esporetu", ni Ronaldinjo ni njegov brat nisu to napravili, zbog čega su ostali bez pasoša, a Ronaldinjo sada ima manje od šest eura na računu.

Kazna je sada narasla na oko dva miliona eura, a bivši napadač Barcelone nema novca uprkos svom ogromnom ugovoru s ''Nikeom''.

Uz to što na računu ima manje od šest eura, duguje novac i svom bratu.

Ronaldinjo je ranije bio i Barcelonin ambasador, ali klub se od njega ogradio zbog podrške Brazilca predsjedničkom kandidatu Žairu Bolsonaru (Jair), koji je ujedno i radikalni desničar.  

Legendarni Brazilac je i tokom igračke karijere bio poznat po razuzdanom noćnom životu, zabavama punim atraktivnih žena. S istim stilom je nastavio i nakon završetka karijere, a njegov budžet nije uspio to sve izdržati i presušio je.

Nakon toliko godina zabave Ronaldinjo se prije nekoliko mjeseci odlučio zaručiti i oženiti. No, nije Brazilac kao svi ostali, odlučio se oženiti dvjema djevojkama.

Legendarni igrač Barcelone je navodno bio vrlo široke ruke prema svojim zaručnicama te su često dobivale značajne iznose da potroše na što god žele te je svakoj zaručnici znao kupiti isti poklon. No, sad će morati dobro razmisliti što će im kupiti, jer sa šest eura, koliko mu je još ostalo, nema baš puno izbora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.