SKANDAL

Bavarce trese nova afera: Riberi našamarao novinara nakon poraza u derbiju

Krilni nogometaš Bajerna izgubio živce

Riberi (lijevo) izgubio živce poslije poraza od Borusije Dortmunda. AFP

Avaz Sport

12.11.2018

Prema pisanju njemačkog ''Bilda'', nakon poraza Bajerna u Dortmundu od Borusije (3:2), nogometaš Bavaraca Frenk Riberi (Franck Ribery) tri puta je ošamario francuskog novinara i bivšeg nogometaša Patrika Gijua (Patrick Guillou).

Giju je kritizirao Riberija nakon utakmice te je istakao da je jedan od krivaca za poraz jer je nekoliko puta izgubio loptu, nakon čega je Borusija kretala u opasne kontranapade.

Svjedoci su rekli kako je Riberi izlazio sa stadiona prema Bajernovom autobusu kada mu je Giju prišao tražeći mu izjavu. Riberi je počeo vrijeđati novinara koji je stajao ispred njega s rukama u džepovima te ga je nogometaš Bajerna tri puta ošamario i gurnuo ga.  

Povodom ovog slučaja oglasio se sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić, koji je potvrdio da je došlo do konflikta između Riberija i novinara.

- Riberi nas je obavijestio da je imao sukob sa sunarodnjakom Gijuom, kojeg zna godinama. Dogovorili smo sastanak s Gijuom da bismo riješili ovaj problem. Gospodin Giju slaže se da je to i u njegovom interesu -  rekao je Salihamidžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.