UŽASNE SCENE

Brutalna tuča ragbista Zvezde i Partizana: Nakon haosa, igrač ''Crno-bijelih'' pokazao zadnjicu rivalu

Uzavrela krv

Sudija nije znao koga prije da smiruje. RLK Crvena zvezda

Telegraf.rs

12.11.2018

Ekipa Crvene zvezde savladala je Partizan u finalu plej-ofa Super lige Srbije u ragbiju 13 sa 36:16, a utakmica je obilovala momentima tuče i prljavim potezima. Kao i prošle sezone, odnosno i u prethodna dva ovogodišnja finala – u Superkupu i Kupu Srbije, vječiti rivali su u direktnom duelu odlučivali o tituli, koju je branila Zvezda.

Tim ''Crveno-bijelih'' došao je do triple krune, ranije su se u vitrinama našli Superkup i Kup Srbije, a u oba finala bili su bolji od ''Crno-bijelih'' (42:26 i 56:6).

Tim Partizana imao je veliku želju da se revanšira, jer je znao da napravi velika iznenađenja u prethodnoj sezoni, ali je Zvezda na pragu historijskog uspjeha da postane prva ekipa koja je osvojila sve četiri titule u jednoj sezoni, i to bez poraza, jer uskoro igrati i finale Balkan Super lige, također će to biti vječiti derbi.  

Nažalost, bilo je i prilično nemilih scena, jer je došlo do brutalne tuče pri 30:16 za Crvenu zvezdu, kada je sve eskaliralo poslije jednog obaranja (1:32:30 snimak), a kada su se strasti stišale, jedan igrač Partizana je s centra pokazao zadnjicu rivalima (1:37:30).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.