HRVATSKA

Poznati komentator Drago Ćosić otvorio firmu za medijske usluge

Nije dugo besposličario

24sata.hr

23.11.2018

Sredinom septembra Drago Ćosić (60) dobio je otkaz na HRT-u, a krajem oktobra istekao mu je otkazni rok. Kako se i nagađalo, Ćosić nije dugo besposličario u svom zagrebačkom domu. 

Početkom mjeseca osnovao je firmu "Vaš mediator j.d.o.o." u kojoj je naveden kao jedini direktor. Za firmu je naveo da je za medijske usluge, a predmeti poslovanja su, između ostalog, vođenje i organiziranje sportskih takmičenja, audiovizualne djelatnosti, sportska poduka i rekreacija te ostalo. 

S hrvatske državne televizije optužili su ga početkom septembra da je preprodavao ulaznice za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, naročito su im sporne bile ulaznice za finale protiv Francuske. Ćosić se branio kako ih nije prodavao te da je upravo on i javio tadašnjim poslodavcima kako je nastao problem s kartama jer neko prodaje, i to za 18 hiljada eura, one koje pripadaju HRT-u. 

Gotovo dva mjeseca trajala je istraga nakon koje mu je uručen otkaz bez prava na otpremninu. Iz izvora bliskih HRT-u čulo se kako će ih njihov bivši komentator tužiti, a to je, uostalom, najavio i njegov advokat Mate Matić.

- Mislim da je katastrofalno to što se dogodilo kolegi Ćosiću. Pitam se ko ga toliko mrzi da mu je uništio život lažima, ko mu je objesio metu na leđima? Stvari koje mu se pripisuju su nemoguće. Nemoguće je preprodati kartu za finale Svjetskog prvenstva u nogometu, pogotovo ne za nekoliko hiljada eura što se sada govori. Karte o kojima je riječ nikada se nisu ni prodavale, one se podijele određenim ljudima i udruženjima kod svakog velikog projekta - rekao je nedavno penzionisani sportski novinar i urednik Mićo Dušanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.