ZVANIČNO

"Superklasiko" odgođen: Igrači Boke odbili izaći na teren

Ludnica u Buenos Airesu

Tevez: Zadobio povrede. Screenshot

Avaz Sport

24.11.2018

Zbog napada Riverovih huligana na autobus sa igračima Boke ispred Monumentala, revanš meč finala Kopa Libertadores je odgođen za sutra od 21 sat. Iako su postojali su veliki pritisci FIFA, argentinskog predsjednika Makrija i čelnika južnoameričke federacije COMNEBOL da se meč igra, igrači Boke odbili su izaći na teren. Meč je prethodno više puta pomjeran.

Podsjećamo, uoči revanš utakmice finala Kopa Libertadores između Rivera i Boke, autobus sa igračima Boke je napadnut ispred stadiona Monumental. 

Riverovi navijači su gađali flašama, kamenjem i raznim tvrdim predmetima. Polomili su stakla na autobusu i nanijeli povrede nekolicini igrača Boke. Riverov trener solidirao se sa rivalom, a  Bokin predsjednik zatražio da se utakmica potpuno odloži jer njegovi igrači nisu u stanju da igraju.

Prema pisanju medija, igrači Boke  povraćali su u svlačionici, a najgore je prošao napadač Karlos Tevez (Carlos). Navodno su Tevez i njegovi saigrača pogođeni suzavcem od strane Riverovih fanatika. Također došlo je i do žestokog obračuna policije i navijača Rivera.

Bokin defanzivac Kali Iskijerdo je bio jedini koji je u prolazu htio nešto da kaže. 

- Gađali su nas svim i svačim, policija nam je ubacila suzvac - rekao je Iskijerdo. 

Ovako izgleda polomljeni autobus Boke:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.