ISTRAŽIVANJE

Barca postavila novi rekord u plaćama, Premijer liga BiH 53. u svijetu

Na drugom mjestu je Real Madrid

Barcelona: Prosječne plaće igrača prešle deset miliona eura godišnje. AFP

24sata.hr

26.11.2018

Plaće i odštete za nogometaše i dalje rastu, a Barcelona je postavila novi rekord jer je postala prvi klub čije su prosječne plaće igrača prešle deset miliona eura godišnje, prema istraživanju "Sporting Intelligence".

Ove sezone 23 igrača Barce zaradit će 11,8 miliona eura plaće, bez bonusa i premija, što je 33 posto više nego 2017./2018.

Novi ugovor Lionela Mesija (Messi) najveći je razlog tome, kao i dovođenje Filipa Kutinja (Philippe Coutinho), Artura (Arthur), Malkoma (Malcom) i Artura Vidala. 

Novi su, poboljšani ugovor ove godine dobili i Žerar Pike (Gerard Pique), Serhi Roberto (Sergi), Samuel Umtiti i Serhio Buskets (Sergio Busquets). 

Na drugom je mjestu Real Madrid, čiji su igrači ove sezone zaradili 9,15 miliona eura plaće, a potom slijedi šest NBA ekipa.

I Bajern i Atletiko više plaćaju igrače nego Pariz Sen Žermen, a najplaćeniji klub koji nije nogometni i košarkaški je tek na 27. mjesto, i to bejzbolaši San Franciska Giantsa.




NBA liga najplaćenija je liga svijeta s prosječnim godišnjim plaćama svih igrača 6,6 milona eura ove sezone.

A najplaćenija je nogometna liga engleski Premijeršip, gdje su plaće čak 36 posto veće nego drugoj na listi, španskoj La Ligi, te gotovo dvostruko od treće, italijanske Serije A.

Premijer liga Bosne i Hercegovine je 53. liga svijeta po plaćama igrača,

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.