POTRESNO

Ispovijest kapitena Boke: Nismo mogli igrati, umalo su nas ubili

Dio razbijenog stakla povrijedio mu oko

Perez: I dalje upitan za nastup u finalu. AFP

Index.hr

27.11.2018

Tokom dana bit će poznato kad i gdje će se konačno odigrati revanš meč finala Kopa libertadoresa između Rivera i Boke. 

Prvi historijski "superklasiko" završio je 2:2 na Bombonjeri, a drugi je odgođen dva puta u dva dana jer su navijači Rivera ispred stadiona napali autobus s igračima Boke, od kojih su neki bili povrijeđeni i povraćali zbog suzavca koji su navijači ubacili u autobus.

Jedan od povrijeđenih je i kapiten Pablo Perez, kojem je dio razbijenog stakla povrijedio oko. Nakon napada odmah je prevezen u kliniku Otamendi u Buenos Ajresu te je i dalje upitan za nastup u finalu.


- Ako ostanem bez oka, niko mi ga više neće moći vratiti. Nismo mogli igrati i to je bilo očito. Ne želimo se vratiti na stadion na kojem smo mogli poginuti. Ljudi su tamo ludi. Umalo su nas ubili - poručio je Perez te direktno napao CONMEBOL, koji je želio da se finale odigra uprkos svemu.


- Njihovo ponašanje je sramotno. Trener Skeloto (Schelotto) me nazvao telefonom dok sam još bio u bolnici i rekao da postoji mogućnost da ipak igramo. Oni su htjeli utakmicu pod svaku cijenu, što je apsurdno u toj situaciji jer smo mogli poginuti. Čak se ni ne sjećamo svega najbolje. Pred ulazak na stadion čekala nas je skupina navijača i počela gađati kamenjem. Stakla su letjela na sve strane... Tužno je sve to jer znam da nisu svi navijači isti i da većina nema veze s tim. A šta bi se tek dogodilo da smo pobijedili? Imam ženu i tri kćerke. Bio sam uplašen i jedva sam dočekao da ih uplakan zagrlim kad sam stigao kući - ispričao je svoje potresno iskustvo Perez. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.