LOŠ PRIMJER

Pike ne poštuje zakon i vrijeđa policajce, a zbog toga će sad ispaštati

Prava opasnost na cesti

Pike: Nakon saslušanja u Sudu. AFP

Tportal.hr

28.11.2018

Žerar Pike (Gerard Pique, 31) sigurno je jedan od najvažnijih igrača Barcelone i donedavno španske reprezentacije, stup odbrane, oslonac svoje ekipe. U javnosti se najčešće promovirao kao odani suprug kolumbijske pjevačice Šakire (Shakira) i uzoran otac dvoje djece, no priča ima i svoju tamnu stranu.

Naime, često je Pike koristio svoj zvjezdani status kako bi kršio zakone, a posebno je bahat bio u prometu. Na stranu bahatost, ali Pike je ustvari prava opasnost na cesti te će sada - nakon mnogobrojnih prekršaja - posebno ispaštati!

Da, uzorni je otac i suprug, španski reprezentativac, borac za nezavisnost Katalonije, ustvari bahati bogataš koji doslovno ne mari za sigurnost u prometu, ali niti ne poštuje policiju i ostale javne službe. Već je nekoliko puta kažnjavan zbog takvog ponašanja, prije nekoliko godina morao je platiti 10.500 eura kazne jer je vrijeđao komunalne redare i policajce koji su mu pisali kaznu za nepropisno parkiranje. 

Budimo jasni, Pikeu tih 10.500 eura nije nikakav novac, ima jedan od najboljih ugovora u Barceloni (više od šest miliona eura po sezoni) i taj iznos zaradi doslovno za nekoliko sati. Shvatile su to i španke sudske vlasti nakon što je bahati Pike nastavio sa starom praksom sakupljanja prometnih kazni.

Tako je Pike - među ostalim - više puta kažnjavan zbog prebrze vožnje i korištenja mobitela u vožnji, a o nepropisnom parkiranju da i ne govorimo. Marljivo je sakupljao kazne, ali i kaznene bodove zbog kojih je prema aktualnom španskom zakonu morao ići na ponovno polaganje vozačkog ispita!

No, on je zvijezda Barcelone i pravila za njega ne važe. Uh, kako se prevario... Krajem avgusta policija ga je zaustavila (po ko zna koji put) zbog prebrze vožnje. Prometni policajci ustvrdili su kako Pike nema valjanu vozačku dozvolu, isključili su ga iz prometa i odmah poslali sudiji za prekršaje. 

I taj nije imao milosti jer mu je za početak odmah odrezao novčanu kaznu od 49.000 eura za sva ponavljanja prekršaja u prometu. U isto mu je vrijeme oduzeo vozačku dozvolu na neodređeno vrijeme (dok ponovo ne položi vozački ispit), ali ga je i krivično prijavio zbog ugrožavanja učesnika u prometu.

Tu bi za Pikea mogao nastati problem jer platiti 49.000 eura kazne nije nikakav problem, ali ako će mu suditi za gore navedeno djelo (a ko zna koliko je njegovih prometnih prekršaja registrirano) mogao bi završiti i u zatvoru! Da, jedna od blažih kazni je ona novčana (od 100.000 eura pa naviše, ovisno o zaradi optuženog) te oduzimanje vozačke dozvole bez prava polaganja ispita na tri godine!

Čelnici policije i komunalnih službi nisu mu zaboravili ispad od prije nekoliko godina. Bahati je Pikue tada usred Barcelone vrijeđao sve oko sebe.

-  Ljubomorni ste jer znate da sam bogat i zato mi pišete kaznu. Prijavit ću vas šefovima i ostat ćete bez posla. Nosite policijsku uniformu pa ste bogovi? Ne možete samo tako kažnjavati ljude! Neka vam otac plati kaznu, ja neću! - prijetio je Pike policajcima.  

I tako bi, umjesto da postane pozitivan uzor mladima, Pike mogao postati primjer druge vrste. Primjer da novac ne donosi moć te da se bahatost ne isplati. Zbog svega ovoga zasigurno će ostati bez poprilične svote novca, ali njegovi advokati strahuju kako bi ga sudija mogao i osuditi na zatvorsku kaznu! 

Sve kako bi preko njega poslao primjer drugima da novcem ne mogu rješavati probleme i kupovati prekršaje. Španski mediji tvrde kako se Barcinom stoperu loše piše jer se previše puta zamjerio krivim službama i sada bi mogao ispaštati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.