HRVATSKA

Nema dokaza da je Luka Modrić lažno svjedočio

Taj je postupak protiv njega sad i pravomoćno obustavljen, neslužbeno saznaje "Jutarnji list" na zagrebačkom Županijskom sudu

Modrić: Teretio se za lažno svjedočenje. Arhiv

Jutarnji list

30.11.2018

Kapitan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić definitivno neće odgovarati i biti procesuiran za krivično djelo davanja lažnog iskaza na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću. 

Taj je postupak protiv njega sad i pravomoćno obustavljen, neslužbeno saznaje "Jutarnji list" na zagrebačkom Županijskom sudu.

Nakon što je u septembru ove godine Optužno vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu odbacilo optužnicu protiv Modrića, tužilaštvo se žalilo na tu odluku. Međutim, sad je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo podnesenu žalbu i potvrdilo odluku nižeg suda.

Prema neslužbenim informacijama, drugostepeni sud smatrao je da ne postoji dovoljan stepen osnovane sumnje da je Luka Modrić lažno svjedočio na sudu. Protiv ove odluke ne postoji mogućnost daljnje žalbe i ona je pravomoćna.

Podsjetimo, Modrić se teretio da je 13. juna prošle godine na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Zdravku Mamiću i ostalim optuženima u aferi izvlačenja novca iz kluba “svjesno neistinito iskazao” da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kad bi produživao ugovor te da je te anekse ponovo potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Tužilaštvo je smatralo da je Modrić govorio neistinu jer je dobro znao da je ovaj aneks potpisao tek nakon odlaska iz Dinama, kad je već igrao u Totenhemu, piše "Jutarnji".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.