ZAGREB

Policija objavila detalje kako je svjetski prvak u boksu postao pljačkaš

Uhapšen u blizini poslovnice banke koju je planirao opljačkati

Martinjak: Priznao nedjela. Screenshot

Index.hr

6.12.2018

Zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, sudija istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor Marku Martinjaku, osumnjičenom da se u pet razbojništava domogao 120 hiljada kuna (31.710 KM). 

Martinjak je uhapšen u Novom Zagrebu u blizini poslovnice banke koju je planirao opljačkati, a nakon što je policiji prijavljeno da se tamo već nekoliko dana mota sumnjiva osoba.

Policijska uprava Zagreb

Ukrao pištolj

Slijedom tih informacija isplanirana je "opservacija terena" te su policajci kod osumnjičenog prilikom legitimiranja i pregleda pronašli pištolj koji je otuđio od zaštitara u ranijem razbojništvu u poslovnici "RBA banke" u "City Centru One". 

- To znači da mu je pištolj koji je ukrao u prethodnom razbojništvu trebao poslužiti kao sredstvo izvršenja u idućem razbojništvu, ali je u tome spriječen - rekao je na konferenciji za novinare voditelj službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović.

Osumnjičeni Martinjak otprije je poznat policiji po više nedjela imovinskog karaktera, ali i nedjelima s elementima nasilja, a iako je kao svjetski prvak u boksu bez rukavica poznat u određenim krugovima borilačkih sportova, prilikom hapšenja nije pružao nikakav otpor.

Policijska uprava Zagreb

Sve priznao

Na ispitivanju je priznao nedjela koja je izvršavao uz prijetnju lažne bombe i plinskog pištolja.  

U protekla dva i po mjeseca na meti su mu, uz banku, bile dvije poslovnice pošte u sklopu trgovačkog centra, po jedna apoteka i trgovina te mjenjačnica, od čije pljačke je odustao.

U objekte je upadao maskiran crnim povezom ili medicinskom maskom, ali i bez maske, a opljačkani novac, kažu u zagrebačkoj policiji, potrošio je na vraćanje dugova, svakodnevni život i drogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.