ZAGREB Određen mu jednomjesečni istražni zatvor

Policija objavila detalje kako je svjetski prvak u boksu postao pljačkaš

Uhapšen u blizini poslovnice banke koju je planirao opljačkati

Index.hr
06.12.2018 17:49

Martinjak: Priznao nedjela

Foto: Screenshot

Zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, sudija istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor Marku Martinjaku, osumnjičenom da se u pet razbojništava domogao 120 hiljada kuna (31.710 KM). 

Martinjak je uhapšen u Novom Zagrebu u blizini poslovnice banke koju je planirao opljačkati, a nakon što je policiji prijavljeno da se tamo već nekoliko dana mota sumnjiva osoba.
  • Foto: (Policijska uprava Zagreb)

Ukrao pištolj

Slijedom tih informacija isplanirana je "opservacija terena" te su policajci kod osumnjičenog prilikom legitimiranja i pregleda pronašli pištolj koji je otuđio od zaštitara u ranijem razbojništvu u poslovnici "RBA banke" u "City Centru One". 

- To znači da mu je pištolj koji je ukrao u prethodnom razbojništvu trebao poslužiti kao sredstvo izvršenja u idućem razbojništvu, ali je u tome spriječen - rekao je na konferenciji za novinare voditelj službe općeg kriminaliteta zagrebačke policije Zvonimir Petrović.

Osumnjičeni Martinjak otprije je poznat policiji po više nedjela imovinskog karaktera, ali i nedjelima s elementima nasilja, a iako je kao svjetski prvak u boksu bez rukavica poznat u određenim krugovima borilačkih sportova, prilikom hapšenja nije pružao nikakav otpor.
  • Foto: (Policijska uprava Zagreb)

Sve priznao

Na ispitivanju je priznao nedjela koja je izvršavao uz prijetnju lažne bombe i plinskog pištolja.  

U protekla dva i po mjeseca na meti su mu, uz banku, bile dvije poslovnice pošte u sklopu trgovačkog centra, po jedna apoteka i trgovina te mjenjačnica, od čije pljačke je odustao.

U objekte je upadao maskiran crnim povezom ili medicinskom maskom, ali i bez maske, a opljačkani novac, kažu u zagrebačkoj policiji, potrošio je na vraćanje dugova, svakodnevni život i drogu.
NA VRH