Igrači Arsenala udisali plin smijavac, jedan se onesvijestio

ŠOKANTNO Na jednoj londonskoj zabavi

Igrači Arsenala udisali plin smijavac, jedan se onesvijestio Iz kluba najavili provođenje interne istrage

Šokantan snimak koji je objavio "Sun" prikazuje nekoliko igrača Arsenala u izlasku i onesviještene nakon što su udisali dušikov oksid, koji je kod nas poznat i kao plin smijavac.

Na snimku zaštitnih kamera se vidi društvo u kojem su bh. reprezentativac Sead Kolašinac, Aleksandar Lakazet (Alexandre Lacazette), Mesut Ozil (Özil), Pjer Ejmerik Aubamejang (Pierre-Emerick Aubameyang), Mateo Genduzi (Matteo Guendouzi), Henrih Mhitarjan (Henrikh Mkhitaryan) i Škordan Mustafi ( Shkodran)

Snimak je iz kluba "Tapea", koji se nalazi londonskom u Meiferu, a prema onome što se vidi, dušikov oksid su udisali svi igrači osim Armenca Mhitarjana i Nijemca Mustafija. Vidi se i kako su stariji na to poticali 19-godišnjeg Francuza Genduzija, koji se i onesvijestio.

Sve se dogodilo na zabavi prije početka sezone u avgustu, a navodno je na njoj bilo čak 70 žena. Osim plina smijavca, pili su se šampanjac i votku, a račun je iznosio 30 hiljada funti (65.889 KM)

Plin smijavac nije ilegalan u Engleskoj, ali je zabranjena njegova prodaja maloljetnicima. Posljedice udisanja su padanje u nesvijest, a u najgorem slučaju nedostatak kisika može izazvati i smrt. Ako se udiše samo mala količina, izaziva nekontrolirano smijanje, zbog toga se i naziva smijavac. 

Arsenal je najavio provođenje interne istrage. 

Igrači će biti konsultirani ovim povodom i svakako ćemo ih podsjetiti šta su im dužnosti i obaveze kao predstavnicima ovog kluba - izjavio je portparol londonskog kluba. 

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH