ITALIJA Preminuo u martu 2018. od srčanog udara

Kapiten Fiorentine je mogao izbjeći smrt: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv ljekara

Potpisali mu dozvolu da može igrati, uprkos tome što je na testovima otkrivena aritmija

Net.hr
10.12.2018 19:26

Astori: Nije trebao umrijeti

Foto: AFP

Italijansko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv ljekara koji su italijanskom nogometašu Davideu Astoriju izdali potvrdu da je zdrav. Kapiten Fiorentine preminuo je u martu 2018. od srčanog udara. Astori je preminuo prije utakmice u Udinama, a pronađen je ujutro mrtav u hotelskoj sobi.

Imao problema

Istragom je utvrđeno da je imao problema s aritmijama srca i da je to zabilježeno na njegovim ljekarskim pregledima u Kaljariju i Fiorentini.

Sada je podignuta optužnica protiv doktora koji su u to vrijeme potpisali dozvolu Astoriju da može igrati, uprkos tome što je na testovima otkrivena aritmija.

Za Italiju 14 puta

Astori je rođen 7. januara 1987. godine. Karijeru je započeo u Milanu, gdje nije dobio prvu priliku pa je dva puta poslan na posudbe. Sa San Sira je 2008. preselio u Kaljari, gdje se zadržao šest godina kada je preselio na posudbu u Romu. Na Olimpiku je proveo jednu sezonu, a od 2015. je nosio dres Fiorentine.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 14 utakmica, debitiravši pod vodstvom  Čezarea Prandelija (Cesare Prandelli). Godine 2011. protiv Ukrajine u Kijevu. Posljednji put je dres "Azura" nosio 5. septembra 2017. protiv Izraela u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

NA VRH