ŽIVOTNA PRIČA

Pred očima mu poginula majka, a danas je ponajbolji igrač Juventusa

Poštuju ga navijači bivšeg i sadašnjeg kluba

Kasnelo: Treći najbolji igrač Serije A. AFP

Index.hr

13.12.2018

U sjeni megatransfera Kristijana Ronalda (Cristiano), Juventus je strašan posao napravio i s njegovim sunarodnjakom Žuanom Kanselom (Joao Cancelo), i to preko leđa najljućeg rivala, milanskog Intera, u kojem je prethodne sezone igrao na posudbi iz Valensije.

Kad proračunati Italijani desnog beka plate 40 miliona eura, onda taj mora biti dimenzija više, što 24-godišnji Portugalac, koji sa sobom nosi tešku životnu priču, ove sezone u dresu "Stare dame" uistinu i jeste.

Treći najbolji igrač Serije A 

Prema specijaliziranom portalu "WhoScored", Kanselo je treći najbolji igrač Serije A, iza Kristijana Ronalda i Milanovog Španca Susa. Ima prosječnu ocjenu 7,49, zarađenu kroz 12 nastupa i dvije asistencije. 

No, njegov doprinos ne mjeri se isključivo kroz statistiku, budući da mu je opis posla primarno defanziva.

Juventusovi su navijači još od odlaska Danija Alveša (Alves) priželjkivali barem približno sličnog desnog beka koji je sposoban napraviti razliku na svojoj strani, a istovremeno stići uredno obaviti svoje odbrambene zadaće.

U Kanselu, koji ih je na startu oduševio lepršavim nogometom, to su i dobili. 

Asistirao Mandžukiću za gašenje svih ambicija bivšeg kluba

Riječ je o modernom desnom beku koji se bez ikakvog straha usudi otići naprijed i stvarati haos protivniku, baš kako je Kanselo učinio i protiv Intera, kada je asistirao Mariju Mandžukiću za pobjedonosni gol prošlog petka.

I to je uspio igrajući na suprotnoj strani, kao lijevi bek, silom prilika.

To je bila 14. pobjeda "Bjankonera" u 15 kola Serije A, pobjeda koja ih je odvojila od Intera na 14 bodova razlike.

Kanselo je, nedvosmisleno, najbolji desni bek u Italiji i jedan od najboljih u Evropi. 

- Ma on je jedan od najboljih, a može biti još bolji. Samo, s njim morate često pričati, nekad se previše opusti, morate mu često davati upute -  opisuje ga Juventusov golman Vojćeh Ščensni (Wojciech Szczesny), a direktor kluba Fabijo Paratići (Fabio Paratici) dodaje: 

- Može strašno napredovati. On može postati... Uh.. - oduševljeni su u Torinu mogućnostima velikog pojačanja.

Portugalac je karijeru započeo u Benfiki, a 2014. je prešao u Valensiju, gdje je u početku igrao kao desno krilo. Kasnije se spustio niže, na poziciju napadačkog beka i kroz gažu u Interu postao odbrambeno kvalitetniji, što ga je dovelo na prag Juventusa. 

O karijeri mu brine Ronaldov agent, a život mu je obilježila strašna životna tragedija

Veliku ulogu u tom poslu odigrao je njegov menadžer Žorž Mendeš (Jorge Mendes), ujedno i Ronaldov agent. 

Mendeš, jedan od najmoćnijih ljudi u današnjem nogometu, obnovio je dobre odnose s italijanskim prvakom i odmah im poklonio svoja dva najbolja pulena za 140 miliona eura. S Ronaldom je u sjajnim odnosima. 

Stalno zafrkavam Kansela da nema pojma pričati italijanski. Pa ovdje je godinu duže od mene, a ja više znam od njega, ha ha -  rekao je Ronaldo Italijanima po dolasku u klub. 

Kansela je u mladosti obilježila strašna tragedija. Prije pet godina izgubio je majku Filomenu u saobraćajnoj nesreći, i to pred svojim očima. Iz tragedije je izašao bez ikakvih zdravstvenih posljedica, no majka nije preživjela. 

Svoje uspjehe i golove danas posvećuje samo njoj, a na desnoj podlaktici nalazi se istetovirano majčino ime.

Poštuju ga navijači bivšeg i sadašnjeg kluba 

Poslije svake objave na Instagramu ostavlja hashtag #mommyblessme - u prijevodu: Majko, blagoslovi me.

Otkrio je da ga je ta životna tragedija jako motivirala da uspije u nogometu, a nakon pobjede protiv Intera, oduševio je i njihove navijače izjavom da danas čini sve za uspjeh Juventusa, no svejedno nosi Inter u srcu. 

Na tome mu nisu zamjerili navijači ni sadašnjeg ni bivšeg kluba...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.