DRUŽENJE

Predstavnici FK Sarajevo u novogodišnjoj posjeti Roditeljskoj kući

Glavna tema bili su crtani filmovi i igrice

Roditeljska kuća: Prvotimci bordo tima obradovali mališane. FK Sarajevo

Avaz Sport

25.12.2018

Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo, sa direktoricom Sabrinom Buljubašić i koordinatorom sportskog segmenta Emirom Hadžićem na čelu, danas su posjetili Roditeljsku kuću u Sarajevu. Druženju su prisustvovali prvotimci bordo tima i igračice SFK 2000.

Mališane čija su svakodnevica teške terapije, bolničke sobe i ljekarski pregledi prvotimci tima s Koševa su danas pokušali razveseliti i učiniti ih bezbrižnima poput njihovih vršnjaka. Glavna tema druženja bili su crtani filmovi, igrice, crtalo se i bojilo, a na kraju su otvoreni i bordo paketići, koje je uručio bordo Djeda Mraz.

Roditeljska kuća, koja se nalazi u sklopu Pedijatrijske klinike KCUS, predstavlja dom djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama, mjesto gdje dobivaju neophodno razumijevanje i podršku.

Kao društveno odgovoran klub, FK Sarajevo se trudi dati svoj doprinos zajednici kroz različite aktivnosti. Partner je pronađen u Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka" i projektu Roditeljska kuća, saopćeno je iz kluba iz Titove38b. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.