SARAJEVO U pratnji koordinatora sportskog segmenta FK Sarajevo Emira Hadžića

Bivši zvaničnik FIFA-e posjetio Trening-centar u Butmiru

Obnašao i funkciju predsjednika čileanskog saveza

Avaz Sport
27.12.2018 18:03

Herold Main Nikols i Emir Hadžić: Razgovorali i o Akademiji bordo kluba

Foto: FK Sarajevo

Novinar i bivši zvaničnik FIFA-e Herold Main Nikols (Harold Mayne Nicholls) danas je, u pratnji koordinatora sportskog segmenta Fudbalskog kluba Sarajevo Emira Hadžića, posjetio Trening-centar Butmir.

Herold je obnašao i funkciju predsjednika čileanskog saveza, za vrijeme čijeg mandata su osvojena dva naslova prvaka Kopa Amerika takmičenja.

Cilj posjete Nikolsa su pregovori o potencijalnim saradnjama u narednom periodu, odnosno formiranje turnira na kojem bi učestvovale mlade selekcije Čilea i Bosne i Hercegovine.

- Ponosni smo što smo u prilici ugostiti gospodina Herolda. Tokom susreta razgovarali smo o Sarajevu, Trening-centru i dobrim rezultatima koje je tim ostvario u okviru jesenjeg dijela sezone. Govora je bilo i o Akademiji, te njenom značaju za prvi tim - riječi su Emira Hadžića, koordinatora sportskog segmenta FK Sarajevo.

Tokom posjete Harold je upoznat sa sportskim rezultatima koje ostvaruju sve selekcije Fudbalskog kluba Sarajevo, trenažnom procesu, te uvjetima u Trening-centru Butmir.

NA VRH