OFFSIDE

Juventus optužen za namještanje: Pobjeđuje jer kontrolira VAR

Klub bi mogao bojkotirati državnu televiziju

Italija: Juventus se suočava s novim optužbama. AFP

Index.hr

4.1.2019

Juventus se ponovo suočava s optužbama vezanim za namještanje. Novi direktor televizijske mreže "Rai 2" Karlo Frekero (Carlo Freccero) optužio je Juventus za "kontroliranje i manevriranje VAR-om". 

Upitan hoće li "Rai 2" gledaocima u cjelini ponuditi još više nogometnog sadržaja, Karlo Frekero na zakazanoj novinarskoj konferenciji odgovorio je krajnje bizarno.

- Pratim jedino Premijer ligu. Zašto? Pa u Italiji uvijek pobjeđuje jedino Juventus jer je okupirao VAR sistem, kojim kontrolira i manevrira. To je iritirajuće. Naprijed Roma -  poručio je, na opće čuđenje okupljenih novinara, Karlo Frekero.

Italijanski mediji pišu kako je nejasno je li Karlo Frekero ciljao na pomoćne sudije u kabinama zadužene za VAR ili na samu videotehnologiju. 

- VAR bi nam trebao pomoći, ali pogreške se i dalje događaju -  nedavno je izjavio Napolijev predsjednik Aurelio de Laurentis (De Laurentiis) aludirajući kako sudije uglavnom sude u Juventusovu korist.

Prašina se podigla i nakon prošlosedmične prvenstvene utakmice Juventusa i Atalante u Torinu (2:1). Dio javnosti zastupao je tezu kako je Juventus pobijedio isključivo zahvaljujući VAR-u.

Juventus se još nije oglasio glede Frekerove kontroverzne izjave. Najavljuje se, navodno, kako bi prema državnoj televiziji mogao proglasiti bojkot.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.