OFFSIDE

Samuel Eto progovoro o rasizmu na tribinama: Njegove riječi bi svi trebali shvatiti ozbiljno

Ne vjeruje da će nakon završetka karijere uploviti u trenerske vode

Eto: Doživio mnoge uvrede na rasnoj osnovi. AFP

Net.hr

7.1.2019

Legendarni kamerunski napadač Samuel Eto (Eto’o) izjavio je da ne vjeruje da će nakon završetka karijere uploviti u trenerske vode. Nekadašnji napadač Barcelone izjavio je da je razočaran kako se javnost i klubovi odnose prema tamnoputim trenerima te poručio da nije iznenađen što sve manje tamnoputih igrača žele biti treneri. 

Eto je dodao da je najveći problem što se oni posmatraju kao druga klasa trenera. 

- Znam dosta tamnoputih igrača koji imaju želju kasnije biti treneri, ali odustaju od toga. Problem je što ih se promatra kao neku drugu klasa i rijetko kad će neko od njih dobiti šansu. Rasizma u neku ruku ima i u biranju trenera i uvjeren sam u to. Zbog toga sumnjam da ću nekada biti trener - rekao je Eto.

Htio izaći s terena

Kamerunac je u svojoj karijeri doživio mnoge uvrede na rasnoj osnovi, a pogotovo dok je igrao u Španiji. Eto je čak jednom htio izaći s terena zbog toga i poručio je da ne može vjerovati da je to i dalje zastupljeno na tribinama.

Dogodilo se to nedavno Kulibaliju (Kalidou Koulibaly) jer su oponašali majmune na tribinama. Ne mogu shvatiti da se to događa. Igrao sam u Interu i nikada nisam imao takvih problema i zbog toga sam baš šokiran - dodao je Eto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.