PA DOKLE VIŠE

Ognjen Vranješ opet divlja: Uz fotografiju objavio stih pjesme Baje Malog Knindže

Naš defanzivac je uz fotografiju s prijateljima stavio opis "Drhte ruke oko Banje Luke", što je stih pjesme "Ne volim te Alija"

Sporna fotografija koju je objavio Vranješ. Instagram

Avaz Sport

8.1.2019

Nakon sporne tetovaže u kojima nogometni reprezentativac BiH Ognjen Vranješ veliča četničke vojvode, na društvenim mrežama objavio je novu fotografiju koja je izazvala gnjev kod svih onih koji istinski vole BiH.

Ovaj put je bh. defanzivac u opis fotografije koju je objavio na Instagramu stavio stih pjesme "Ne volim te, Alija" Baje Malog Knindže.

Vranješ je uz fotografiju s prijateljima stavio opis "Drhte ruke oko Banje Luke", što je stih pjesme "Ne volim te, Alija", koju pjeva Baja Mali Knindža. 


Inače ovo je stih nacionalističke pjesme Baje Malog Knindže, gdje se u prvoj strofi navodi: 

"Oj, Alija, odnijela te voda

je l' ti žao Bosanskoga Broda

Sjetiš li se Prijedora i Sane

i Kozarca s tvoje desne strane

Bole li te Brčko i Bijeljina

drhte ruke oko Banje Luke".

Ubrzo je bh. igrač kojem se ne može ništa osporiti kada su u pitanju partije koje pruža za "Zmajeve" obrisao ovu spornu fotografiju s Instagrama.

Podsjećamo, Vranješ je nedavno napravio tetovažu četničkog vojvode Momčila Đujića, a takvo ponašanje oštro je osudio i novčano kaznio Nogometni savez BiH.

- Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NSBiH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama - poručili su tada iz NSBiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.