ENGLESKA Menadžer Mančester sitija u svom stilu

Gvardiola odgovorio navijačima Liverpula: Nisam ja šišao travu na Etihadu

Ne stišava se bura nakon derbija

b92.net
08.01.2019 18:19

Gvardiola: Ne bavi se trikovima

Foto: AFP

Portal "Anfield Wrap" optužio je Mančester siti da su svjesno ostavili visoku travu kako bi onemogućili brzu pas igru Liverpula. 

Nisam mogao da povjerujem prvo koliko je visoka trava na stadionu Mančester sitija. Na koliko god da su je šišali, djeluje mi da su imali samo jednu stav na umu, a to je da spriječe brzu pas igru. To je bio teren a la Pep Gvardiola (Guardila) da zaustavi takvu igru. To vam najviše govori o tome kako se Mančester siti priprema za svaku utakmicu -  rekao je jedan od novinara sa portala "Anfield Wrap".  

Šef održavanja terena na Etihadu se samo nasmijao na ovakve optužbe.

- Najgora lažna vijest koja se pojavila ikad - poručio je preko Twittera.

Priča je stigla i do menadžera Sitija Pepa Gvardiola koji je na originalan način odgovorio na optužbe.

- Nisam ja šišao travu! Ne određujemo mi kakav će biti teren. U svih deset godina koliko sam menadžer trudio sam se da oba tima imaju fer uslove. Pitao sam ranije u Barceloni da se tereni navodnjavaju zbog uvjeta, ali ovdje ne moram jer stalno pada kiša. Nisam se nikad bavio trikovima. Liverpul želi da igra brzo, mi želimo da igramo još brže. Moramo da poštujemo pravila igre, ja nikada ne razgovaram s ljudima koji održavaju teren. Jesam na početku sezone, ali iz mnogih razloga. Međutim, imam toliko toga o čemu moram da brinem, da mi trava i ne pada na pamet. Nikad nisam okrenuo nekog da zahtjevam da teren bude takav i takav. Želimo da pobjeđujemo na najbolji mogući način - izjavio je Gvardiola.

NA VRH