BEOGRAD

Zbogom, neponovljivi dribleru: Dragoslav Šekularac sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Od Šekija su se oprostili porodica, prijatelji, nekadašnji saigrači...

Beograd: Sahrana legendarnog Šekija. RAS Srbija

Blic.rs

10.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Slavni nogometaš Crvene zvezde Dragoslav Šekularac sahranjen je u četvrtak, 10. januara, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Od Šekija su se oprostili porodica, prijatelji, nekadašnji saigrači, predstavnici Zvezde, Partizana, OFK Beograda, Fudbalskog saveza Srbije, kao i čitav prvi tim ''Crveno-bijelih''.

Između ostalih, tu su bili i akademik Matija Bećković, izaslanik predsjednika Aleksandra Vučića Nikola Selaković, poznati trener Dušan Bajević, legendarni košarkaš Zoran Slavnić...

Dušan Maravić, koji je igrao sa Šekularcem, podsjetio je da je čuveni fudbaler bio jako popularan širom svijeta.

- U ime nas sretnika koji smo s tobom igrali možda nismo imali vremena i prilike da ti kažemo za života, pa ćemo sada. Ne samo da si bio najbolji, najpopularniji među nama nego si bio najbolji među nama. Mi smo s tobom igrali, ali smo te i gledali opčinjeni tvojim majstorstvom. Gdje god smo bili širom svijeta, ti si dominirao. Bio si ravan Peleu i Garinči (Garrincha), tada najboljim fudbalerima na svijetu, bio si magnet za navijače koji su dolazili tebe da gledaju. Recimo, u Split se tada putovalo spavaćim kolima, a navijači su noću zaustavljali voz da te vide. Bio si najtrofejniji među nama, a osvajao si trofeje i kao trener. I tu si dokazao da si najbolji - rekao je Maravić, poslije čega je uslijedio aplauz više stotina osoba na groblju.

Kovčeg su nosili Vladimir Petrović Pižon, Svetozar Mijailović, Zvezdan Terzić, Dušan Maravić, Vladan Milojević...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.