LIJEP GEST

Liverpul i Klop pozvali 104-godišnjeg navijača na utakmicu

Pokazali veličinu

Šeridan: Klop ga lično pozvao na utakmicu. Twitter

Avaz Sport

18.1.2019

Liverpul će ovog vikenda u okviru 23. kola engleske Premijer lige ugostiti Kristal palas,  a "Redse" će s tribinama Enfilda poseban gost.

Riječ je o 104-godišnjem Bernardu Šeridanu (Sheridan), koji je najstariji navijač Liverpula. Bernard je uz klub s Enfilda od 1923. godine i proslavio je gotovo sve važnije klupske trofeje. Rođen je 1915. godine,a s Liverpulom je proživio osvajanje 14 naslova engleskog prvaka, svih sedam FA kupova i svih pet naslova evropskog prvaka.

Najstarijem navijaču Liverpula lično se javio i Jirgen Klop (Jürgen Klopp) koji mu je pismom zahvalio na podršci. Trener "Redsa" unaprijed mu čestitao rođendan 25. januara uz prigodni dres i pozvao ga na utakmicu.

- Hvala vam na vašoj dugogodišnjoj podršci i nadam se da ćete lijepo proslaviti rođendan sa svojom porodici. You'll Never Walk Alone (Nikad nećete hodati sami) - napisao je Klop.

- Za Liverpul navijam otkad znam za sebe, ali u posljednje vrijeme ne mogu na utakmice tako da sam oduševljen što ću u subotu biti na Enfildu. Naravno, pobjeđujemo- rekao je Šeridan za "Liverpool Echo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.