INCIDENT Sukobilo oko 130 pripadnika navijačkih grupa

Tučnjava Torcide i Bad Blue Boysa u Slavonskom Brodu

Brzom intervencijom policijskih službenika spriječena je daljnja tučnjava

Fena

Slavonski Brod: Tučnjava Torcide i Bad Blue Boysa

Foto: AFP


Uoči utakmice u sklopu prvenstva Hrvatske u malom nogometu u kojoj su u petak igrali Malonogometni klub 035 iz Slavonskog Broda i Malonogometni klub Futsal Dinamo iz Zagreba, u petak oko 18.40 sati u Slavonskom Brodu se sukobilo oko 130 pripadnika navijačkih grupa.

Kako je u subotu potvrđeno na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, u tučnjavi i incidentima u središtu Slavonskog Broda sudjelovalo je oko 130 članova navijačkih skupina Torcide i Bad Blue Boys. 

Brzom intervencijom policijskih službenika spriječena je daljnja tučnjava, eskalacija napada i oštećenja imovine, te nastupanje težih posljedica za sve sudionike sukoba, rečeno je na konferenciji za novinare.

Do incidenta je došlo na način da su navijači Torcide došli do prostora u kojem se okupljaju članovi Bad blue boysa, bez obilježja, prikriveni. Tada su ispod odjeće izvukli bengalke, palice i u sekundi je nastala masovna tučnjava. Pripadnici policije uspjeli su razdvojiti dvije grupe. U tučnjavi je sudjelovalo oko stotinjak članova Bad blue boysa, a sa strane Torcide tridesetak članova - rekao je Antun Valić načelnik PU brodsko-posavske. 

U sukobu u Slavonskom Brodu su razbijena dva izloga na poslovnim prostorima i oštećena su četiri vozila.

NA VRH

Podijeli članak na