SARAJEVO

Danas u Hadžićima promocija knjige "Kapiten jednog teškog vremena" Vlatka Glavaša

Autobiografija jednog od najvažnjih nogometaša u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine

Promocija knjige "Kapiten jednog teškog vremena": Ulaz besplatan. Ilustracija

Avaz Sport

28.1.2019

Promocija knjige "Kapiten jednog teškog vremena" autora Vlatka Glavaša održat će se danas u Multimedijalnoj sali Hadžići s početkom od 19.00 sati. 

Radi se o autobiografiji jednog od najvažnjih nogometaša u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine. O knjizi će pored Vlatka Glavaša govoriti Rešad Kulenović i Damir Beća.

Prisutnim će se obratiti i dugogodišnji sportski novinar i publicista, magistar nauka u oblasti sporta i tjelesnog odgoja, urednik knjige "Kapiten jednog teškog vremena" Muhamed Bikić.

Ulaz za sve zainteresirane je besplatan. 

- Mjesec dana prije poziva iz našeg Saveza, dobio sam poziv iz Hrvatske nogometne reprezentacije da igram u prijateljskom duelu između Hrvatske i Španije. Zorislav Srebrić je bio u mojoj kući i pitao me,da li bih igrao za Hrvatsku i uručio mi poziv. Zatim je došao poziv Bosne i Hercegovine,a ja sam odmah prihvatio i od tog momenta više ništa nije bilo isto. Neki iz moje šire familije, te pojedini prijatelji nisu bili zadovoljni mojom odlukom. Moj život se od tog momenta promjenio, kao i život mojih roditelja, djece i žene. Bile su tu prijeteće poruke, pisma, a djeca u školi nisu bila sigurna, kao što su bila do tada. Moram iskreno reći da sam ponosan na tu odluku i da se opet rodim, isto bih napravio. Moji su roditelji bili ponosni,ali su mnogo ispaštali - odlomak je iz knjige "Kapiten jednog teškog vremena".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.