DIVAN GEST

Velik si, Hajduče: Splitski klub zaposlio 19-godišnjaka s Downovim sindromom

Dirljivi potez s Poljuda

Luka Bučević: Službeno postao dio Hajduka. HNK Hajduk Split

Avaz Sport

31.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Luki Bučeviću ispunio se najveći san. Jedan od najstrastvenijih navijača Hajduka, 19-godišnjak sa Downovim sindromom, konačno je i službeno postao dio Hajduka kao punopravni zaposlenik splitskog kluba

Sreću na njegovom licu zbog prvog radnog dana u svom najdražem klubu teško je opisati. Svi su Luku srdačno dočekali, a on je još srdačnije pozdravljao sve koje je sreo na putu, od zaposlenika, trenera, pa do djece u Otvorenoj školi koja su ga dočekala u počasnom špaliru, naveli su iz Hajduka.

Upravo u Otvorenoj školi Luka će provoditi najveći dio svog radnog vremena, a po želji i potrebi, pomagat će u Fanšopu.

- Luka će biti na usluzi treneru i igračima za sve što treba, pokušat ćemo ga uključiti u što više aktivnosti, a kao što možete vidjeti, za početak mu sjajno ide. Već se sprijateljio s djecom, koja su ga odmah prihvatila. Drago mi je i zbog njih jer već od malih nogu moraju učiti kako postoje djeca i ljudi s poteškoćama i da su oni sastavni dio našeg društva, ravnopravni svima nama - naglasio je voditelj Hajdukove Otvorene škole Ante Rađa.

Presretan je bio i Lukin otac Davor Bučević, koji je otpratio svog sina na prvi radni zadatak.

- O Lukinom oduševljenju ne trebam ni govoriti, njemu je Hajduk sve, o Hajduku priča po cijele dane, otkad je čuo da će početi raditi ovdje, njegovo ushićenje ne prestaje. Tri sata ranije obukao je Hajdukovu opremu i jedva je čekao da krenemo - kazao je Lukin otac.

Luka nije bio od velikih riječi, prionuo je odmah poslu, samo je u prolazu dobacio: "Super mi je, ja sam najsretniji čovjek na svijetu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.