OTVORIO DUŠU Sasvim iskreno o onoj noći na Maksimiru

Šimunić se napokon oglasio i komentirao uzvikivanje ustaškog pozdrava

Kažnjen sa 10 utakmica neigranja nakon što je neprimjereno slavio

Avaz Sport
03.02.2019 21:07

Šimunić: Emocije su bile na vrhuncu

Foto: Arhiv

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Josip Šimunić komentirao je svoje kontroverzno slavlje na prepunom Maksimiru 2013.  Šimunić je u velikom intervjuu za "Jutarnji list"  komentirao noć kada je sa prepunim Maksimirom uzvikivao ustaški pozdrav “Za dom spremni”. 

Bivši hrvatski reprezentativac kažnjen je sa 10 utakmica neigranja nakon što je neprimjereno slavio pobjedu nad Islandom 19. novembra 2013. 

O pravnim koracima ću razgovarati s pravnim timom. Vidjet ćemo jesmo li iskoristili sve pravne lijekove. Sigurno je da se neću umoriti tražeći pravednost, ma kako izgledale pravne presude. Duboko vjerujem da nisam imao namjeru nikoga povrijediti i iz toga proizlazi moja pravna odlučnost - komentirao je Šimunić svoju odbijenu žalbu Evropskom sudu za ljudska prava.

Emocije su bile na vrhuncu

- Mikrofon sam uzeo jer sam osjećao potrebu slaviti s našim navijačima nakon našeg velikog uspjeha. Ja sam slavio pobjedu, pobjedu Hrvatske. Naše su emocije bile na vrhuncu. Nisam bio svjestan implikacija jer ja nisam dugo živio u Hrvatskoj i nisam osjećao takvu podijeljenost oko nekih pitanja, pa bili oni i “Za dom spremni”. Dakle, vrlo jasno, ja nisam slavio fašizam, nacizam ili bilo koji totalitarizam. Slavio sam Hrvatsku. Bio sam uvjeren da je to ispravan način. Danas shvaćam da ima dosta onih koji smatraju da je to bio pogrešan način - rekao je Šimunić. 

Izvinjenje

- Prihvaćam da su mogli nekoga povrijediti. Ako jesu, meni je žao i ja se izvinjavam. Međutim, ključni je trenutak u tome da Josip Šimunić nikoga nije imao namjeru uvrijediti. Ponavljam, slavio sam uspjeh Hrvatske. To je namjera. To je motiv koji me potaknuo - rekao je nekadašnji stoper reprezentacije Hrvatske. 

Oglasi

NA VRH