OFFSIDE Trenutno živi u Mariboru

Bivši jugoslovenski napadač Đurovski dao zanimljivu izjavu o Ronaldovim milionima

Kaže da mu fudbal ništa nije donio u materijalnom smislu

Telegraf

Milko Đurovski

Foto: Telegraf


Milko Đurovski, legendarni jugoslovenski napadač, dao opširan intervju za holandske medije, a jedan detalj iz tog razgovora se posebno izdvaja. 

I to onaj gdje je bivši napadač Crvene zvezde i Partizana govorio o novcu i utjecaju istog na današnji fudbal. 

- Nikad me nije interesirao. Ni dok sam igrao, ni sad. Kristijano Ronaldo (Christiano) može imati 300 miliona eura na bankovnom računu, ali ne može, kao ja, sjediti u kafiću i da mu niko ne smeta. Uživam u slobodi. To je moj život. Tako živim sad, isto kao i dok sam igrao, bilo u Jugoslaviji, bilo u Holandji. Svakog mjeseca dobijam tih 400 eura zbog osvajanja bronze na olimpijskim igrama, ali osim toga, šta mi je fudbal donio u materijalnom smislu? Ništa. 

Bio sam prvak i sa Zvezdom i sa Partizanom, davao golove, a da li mislite da se neki od predsjednika tih klubova sjetio da me pozove, pita: "Milko, kako si? Da li ti je potreban novac?" 

Niko ne kontaktira sa mnom. 

I, nema problema. Samo želim pojasniti kako stoje stvari - podvukao je Milko Đurovski. 

Đurovski trenutno živi u Mariboru sa suprugom i upravo je tamo ugostio novinare iz Holandije. 

- Živim sa suprugom Andreom. Rano ustajem, pijemo kafu ili čaj, ona ode na posao, a ja u kafić. Opet na kafu ili čaj. Iz jednog kafića u drugi, opet na topli napitak, pa se vratim kući. Sve polako. 

Gledam televizijski program. Kad se Andrea vrati s posla, obično nešto skuha, u 19 sati gledamo vijesti i opet popijemo kafu. Zatim film i pravac na spavanje. Umoran sam. Dižem se u šest svakog jutra i sve ispočetka. Čaj ili kafa. 

U Mariboru je svaki dan nalik prethodnom - rekao je Đurovski. 

Dodao je da jedva čeka da posjeti sina u Tajlandu koji je također fudbaler. 

- To je problem. Tako je dosadno. Lijep je grad, znaš, ali za one koji imaju po 70 godina. Jedva čekam da odem na Tajland, u posjetu sinu, da pobjegnem od rutine. Dobro je što Mario ne igra u zemljama okruženja, jer bi ga uvijek poredili sa mnom, što nije uredu. Prvo, zato što nismo isti tipovi igrača. On je vezista, ja sam bio napadač - ispričao je Đurovski. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na