ODLUČENO

Statua Majkla Džeksona uklonjena iz Nacionalnog nogometnog muzeja

Porodica pokojnog pjevača osudila film, nazivajući ga "javnim linčovanjem"

Statua Majkla Džeksona. Daily Mail

Avaz.ba

8.3.2019

Statua Majkla Džeksona (Michael Jackson) uklonjena je iz britanskog Nacionalnog nogometnog muzeja zbog filma “Leaving Neverland” koji pokojnog pjevača prikazuje u svijetlu pedofila.

Vejd Robson (Wade) i Džejms Sejfčuk (James Safechuck) optužili su Džeksona da ih je seksualno zlostavljao nekoliko godina kada su bili djeca u četverosatnom dokumentarcu "Leaving Neverland", čiji je prvi dio emitiran u Velikoj Britaniji u srijedu. 

Porodica pokojnog pjevača osudila je film, nazivajući ga "javnim linčovanjem". Oni su tužili HBO koji je radio ovaj dokumentarac.

Kao dio naših tekućih planova da bolje predstavimo priče koje želimo ispričati, donijeli smo odluku da uklonimo statuu Majkla Džeksona - rekla je portparol Nacionalnog nogometnog muzeja.  

Ova statua prvobitno je postavljena 2011. godine na stadionu "Fulham Craven Cottage" u čast prijateljstva pjevača i bivšeg predsjednika Mančestera Muhameda Al Fajeda (Mohammeda Al Fayeda). Nakon što su statuu ismijali navijači Mančestera, statua je premještena u Nacionalni nogometni muzej.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.