LJEPOTICA S TV EKRANA

Marina Sekulić: Nogomet je moja najveća ljubav, Prosinečkog izuzetno poštujem

Nedavno u Beogradu predstavila svoj prvi roman "Ko je ona?"

Jasmin Alibegović

18.3.2019

Sekulić: Trema je tjera da bude sve bolja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Marina Sekulić sportska je novinarka i voditeljica na Sport Klubu. Godinama unazad ova skromna, lijepa dvadesetsedmogodišnja brineta iz Beograda gledaoce širom regiona oduševljava pred malim TV ekranima. Marina je nesuđena slikarka, a nedavno je predstavila svoj prvi roman "Ko je ona?". U razgovoru za Avaz.ba popularna voditeljica govorila je o svojoj karijeri, sportu, ali i o tome kako je biti žensko u "muškom svijetu".  

I dalje ima tremu

Marina je na Sport Klub došla sa dvadeset godina. Imala je tako privilegiju da uporedo radi i završi fakultet, a potom i master studije. Pred kamerama i dalje ima tremu.

- Za to vrijeme radila sam na sajtu i bila asistent na vijestima da bih se po završetku studija oprobala u ulozi voditeljice. Dobila sam nevjerovatnu priliku, iskoristila sam je i sve ostalo je historija. Tremu sam oduvijek imala, imam je i sada, ali smatram da je to pozitivno jer me ona tjera da budem sve bolja i da se dodatno trudim i pripremam - kaže Sekulić.

Upućena je u sva sportska dešavanja tokom sedmice, ali jedan sport posebno izdvaja.

- Nogomet je moja najveća ljubav. Uz porodicu sam zavoljela taj sport, a onda sam tu istu ljubav nadograđivala uz prijatelje, a potom i uz posao. Ne kaže se bez razloga da je nogomet “najvažnija sporedna stvar na svijetu”, pa ne treba previše objašnjavati zašto je ovo moj prvi izbor - otkriva voditeljica.

U engleskoj Premijer ligi skoro svaka utakmica je kao polufinale Lige prvaka, kaže nam Marina.

- Jedino na Ostrvu posljednji na tabeli savlada aktuelnog prvaka i uzbuđenja ne manjka. U posljednje vrijeme najviše se radujem Ligi nacija jer je u pitanju novi format takmičenja, a meni je pripala ta čast da stvaram historiju uz novo UEFA-ino takmičenje - riječi su Marine, koja je inače veliki fan Crvene zvezde i Arsenala.

Prosinečkog izuzetno poštuje

Marina redovno prati nogometnu reprezentaciju BiH u Ligi nacija, kojoj želi veliki uspjeh, a posebno poštuje kormilara “Zmajeva" Roberta Prosinečkog.

- Roberta Prosinečkog izuzetno poštujem. Pa i on je Zvezdin. Zadivljena sam šta je uradio s reprezentacijom BiH u prethodnom periodu. BiH pratim redovno i navijam za "Zmajeve", te im želim veliki uspjeh, koji će, sigurna sam, vremenom doći - kaže Sekulić.

Marina je davno bila u Sarajevu, a glavni grad BiH namjerava ponovo posjetiti u skorije vrijeme.

- Za Sarajevo me vežu jako lijepa sjećanja. Nadam se da ću u skorije vrijeme biti u prilici da ponovo dođem, pogotovo jer sam izgradila brojna prijateljstva s ljudima iz glavnog grada BiH - otkriva popularna voditeljica.

Marina se do sada nije susrela s negativnim komentarima, a smatra da je to zato što ljudi vide koliko voli svoj posao, koji profesionalno obavlja i pored velikog pritiska.

- Veliki je pritisak kada znaš da te prati čitav region, ali sam isto tako neizmjerno sretna kada mi se jave osobe iz cijelog regiona. Smatram da je nama djevojkama mnogo lakše u muškom svijetu. Barem je meni tako - ističe Marina, za koju nerijetko kažu da je “štreber” jer, pored svega, dan pred emisije detaljno priprema pitanja, pažljivo bira priloge i sagovornike i ne dozvoljava da joj išta promakne.

S obzirom na to da sve emisije radi uživo, Marina nam je ispričala i jednu anegdotu iz studija.

- Najradije se sjećam studija u kojem mi je počasni gost u jednom momentu bio sin mog kolege koji tada nije imao ni šest mjeseci. Najmlađi gost Sport Kluba rastopio je srca svih gledalaca - otkriva popularna voditeljica, kojoj je posebno u srcu ostalo prvo putovanje s ekipom s posla u Barcelonu na Moto GP trku, kada je, kako kaže, imala nevjerovatnu tremu, ali je uživala od prvog do posljednjeg momenta.

Važnije mi je šta ću reći nego kako ću izgledati

Kada se ugase kamere, Marina je sasvim obična djevojka koja se trudi maksimalno iskoristiti svaki slobodan momenat i uživa u životu, a zbog svog atraktivnog izgleda privlači veliku pažnju muškaraca.

- Sebe uopće ne doživljavam na način na koji me muškarci gledaju ili opisuju. Dobivam zaista pregršt poruka i ne mogu da kažem da mi ne laska, ali ne opterećujem se time. Najponosnija sam kada dobijem komplimente na račun svog rada, a ne izgleda, pa se zato iz dana u dan sve više trudim. Dakle, mnogo mi je važnije šta ću reći nego kako ću izgledati - kaže Marina te dodaje da se za atraktivan izgled i dalje oslanja na genetiku.

Popularna voditaljica nedavno je u glavnom gradu Srbije predstavila svoj prvi roman "Ko je ona?", a, kako kaže, oduvijek je stavljala na papir sve svoje misli, osjećanja, strahove i nadanja.

 - Pišem otkad znam za sebe. U pitanju su priče mladih djevojaka koje su u potrazi za “onim pravim” dosta toga preživjele. Svaka priča je istinita i predstavlja Beograd i sva dešavanja u njemu. I lijepa i ružna - ponosno ističe Marina, koja nije očekivala da će njena knjiga kod čitalaca izazvati veliko interesiranje i dobiti mnogobrojne pozitivne komentare.

Nesuđena slikarka

Razgovor s Marinom zaključujemo njenom prvom ljubavlju, slikarstvom. Iza ove nesuđene slikarke su brojne izložbe, nagrade, ilustrovane knjige pa čak i vajanje.

- Slikarstvom se bavim od pete godine. Prve crteže sam pravila u Ateljeu 212 još prije polaska u osnovnu školu. To je moja prva ljubav i talent koji sam, nažalost, vremenom zapostavila. Obećala sam sebi da ću, čim ugrabim malo slobodnog vremena, uzeti svoj stari štafelaj i ponovo slikati - kaže Marina Sekulić, koja nema neke ozbiljnije planove u budućnosti, osim da radi ono što voli.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.