BURNA REAKCIJA

Evra brutalno izvrijeđao PSG: Skandalozne riječi odjeknule nogometnim svijetom

Nakon pobjede Mančester junajteda u Ligi prvaka

Evra: Od 1997. do 1998. igrao za PSG. AFP

Avaz Sport

20.3.2019

Planetarno poznata i popularna nogometna zvijezda Patris Evra (Patrice, 35) na Snapchat storyju, nakon pobjede Mančester junajteda nad PSG-om u osmini finala Lige prvaka, koristio je uvredljive riječi na račun Parižana, javljaju svjetski mediji poput uglednog ESPN-a.

- Pariz, vi ste obični ped*** i pi*ke, jeste li čuli, dobili smo vas s D ekipom -  vikao je Evra na Snapchat storyju nakon pobjede Mančester junajteda nad PSG-om u osmini finala Lige prvaka. 

Nakon takvih izjava, francuski klub objavio je saopćenje i da razmišljaju o tužbi.

- PSG žestoko osuđuje uvrede koje je klubu i našem bivšem igraču Žeromu Rotenu (Jerome Rothen) uputio Patris Evra. Njegove riječi su nas jako uvrijedile, napadnute su vrijednosti našeg kluba - stoji u saopćenju PSG-a.

Ono što je još nevjerovatnije je to što je Evra od 1997. do 1998. godine igrao za pariski klub, no ni to ga nije spriječilo da “udari” po njima nakon pobjede Junajteda.

Inače, Evra je pratio utakmicu između ova dva kluba uživo na Parku prinčeva. Junajted je pobijedio 3:1 uprkos tome što im je nedostajalo čak osam prvotimaca. Evra je prvo žestoko proslavio pobjedu, a onda opleo po francuskom velikanu, ničim izazvan i osuo ih homofobnim i sramotnim uvredama.

Nakon utakmice, njegov bivši saigrač u Monaku Žerom Roten optužio ga je za “nedostatak poštovanja”, a Evra mu je odgovorio prijetnjom: “Sljedeći put kad te vidim, ošamarit ću te”, prenosi detalje skandala ESPN.

Ali bivši kapetan Francuske nije na tome stao.

Ovo je Mančester. Prestanite podržavati timove koji nikada neće pobijediti - snimio je Evra u nedjelju na stražnjem sjedalu taksija.

Patris Evra prava je legenda Mančester junajteda, za koji je nastupao osam godina, a trenutno mu baš i ne ide u karijeri. Prije dvije sezone igrao je za Marselj, a izbačen je iz ekipe jer je napao i udario navijača koji ga je vrijeđao. Nakon toga je potpisao za Vest Hem, ali ni tamo se nije baš usrećio te je klub raskinuo ugovor s njim. Sad je slobodan igrač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.